Naslovna / Vijesti / Društvo / Maturanti Srednje stručne škole proslavili kraj školovanja

Maturanti Srednje stručne škole proslavili kraj školovanja

Generacija   maturanata  školske  2019/ 20 godine  Srednje stručne škole bila je izuzetno uspješna  . Luče  su dobili  Katarina Despotović, Nejra Bašić, Goran Radović i Tamara Bajić. Na dodjeli priznanja ponosan na svoje učenike ,  direktor škole Miljan Mitrović je kazao  „Želio bih da naglasim da ovi učenici imaju najveće zasluge za postignute uspjehe koji su ostvareni uz neizmjernu podršku kako roditelja, tako nastavnika i odjeljenskih starješina. Ovo je jedna sinergija želje, volje, ogromnog truda i rada, ali i odricanja. U ime vaših odjeljenskih starješina ja želim lično da vam se zahvalim za uspjeh koji je sve nas obradovao.“.

Školska 2019/20.   zbog  kovid epidemije bila specifična . Maturanti će je pamtiti po nesvakidašnjim okolonostima  koje su izmjenile navike i ponašanje u čitavom svijetu. Bilo je neizvjesno  da će maturanti imati priliku da proslave kraj svog srednjoškolskog školovanja . Uprava škole  matursko veče je organizovala u skladu sa preporukama NKT-a. Preporuke  predviđaju ograničenje okupljanja , tako da nije bila predviđena tradicionalna maturska šetnja.  Maturanti su samoinicijativno nastavili  tradiciju . Maturska šetnja kao ulaznica u svijet odraslih  je bila njihova odluka,  maturanti su kao i uvijek privukli veliku pažnju.

Prošetali su centrom grada, svi koji su željeli da vide ponašali su se disciplinovanije nego ranijih godina. Prethodnih godina dešavalo se da maturanti ne mogu da prođu od radoznalaca. Roditelji i prijatelji koji su željeli  da  vide maturante trudili su se da drže fizičku distancu.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Više faktora uticaće na distribuciju vakcine

Šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović kazala je da će …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *