Naslovna / Vijesti / Društvo / Program javne rasprave o nacrtu lokalnog plana akcije za stara lica od 17. juna do 1. jula

Program javne rasprave o nacrtu lokalnog plana akcije za stara lica od 17. juna do 1. jula

Centralna javna rasprava o Nacrtu lokalnog plana akcije za stara lica 2020-2022 biće održana 26. juna u 11 časova prostorije Službe menadžera opštine Pljevlja. Zainteresovani primjedbe, sugestije i prijedloge mogu predati u kancelariji Sekretarijata za društvene djelatnosti ili na mejl opstinapv@t-com.me sa naznakom za Lokalni plan akcije za stara lica 2020-2022. Nacrt lokalnog plana akcije za stara lica objavljen je na zvaničnoj stranici opštine Pljevlja.

Sekretarijat za društvene djelatnosti stavio je Nacrt Lokalnog plana akcije za stara lica na javnu raspravu u trajanju od 15 dana, zaključno sa 1. julom 2020.godine.

Osnovni cilj Lokalnog plana akcije za stara lica jeste zaštita starih lica u opštini Pljevlja, kao i da predložene mjere iz plana omoguće efikasno pružanje usluga starim licima, podsticati nezavisnost i sposobnost da sami sebi pomognu, jačati društvenu koheziju, razvijati opštu, porodičnu i komšijsku solidarnost, predupređivati pojave marginalizacije starih osoba po bilo kom osnovu, uvažavati njihov socijalni, zdravstveni i drugi problem, obezbjediti optimalna mreža usluga u opštini i funkcionalna povezanost socijalne i zdravstvene zaštite i unapređenje uslova i kvaliteta njihovog života.

Po broju stanovnika, Pljevlja čine pet odsto ukupnog stanovništva Crne Gore, tj. sedma opštinu po broju stanovnika.

Kada je u pitanju starosna struktura, po popisu iz 2011. godine, prosječna starost stanovništva u Pljevlja je 41.8 godina (40.4 muškarci, a 43.1 žene). Od ukupnog broja stanovnika u Pljevljima živi 5.644 lica preko 65 godina starosti.

U Lokalnom planu akcije za stara lica 2020-2022 navodi se u opštini Pljevlja  putem lokalne samouprave, JU Centra za socijalni rad za opštine Pljevlja i Žabljak, Crvenog krsta Crne Gore, Udruženja penzionera, kao i angažovanjem nevladinih organizacija ostvaruju prava i servise.

Centralna javna rasprava održaće se 26. juna sa početkom u 12 časova u prostorijama Službe menadžera opštine Pljevlja.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Najviše diskriminacije na radu

Građani smatraju da je najveći stepen diskriminacije u oblasti zapošljavanja, a najmanji u zdravstvu, pokazalo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *