Naslovna / Sport / Rukomet / Rukometni klub Rudar napustila četiri mlada igrača, klub u problemu pred početak priprema

Rukometni klub Rudar napustila četiri mlada igrača, klub u problemu pred početak priprema

Najperspektivniji tim u ligi Rudar polako se osipa, a ljudi iz Rudara nisu u mogoćnosti da zadrže talnetovanu generaciji, koja da je još godinu ostala zajedno, sigurno bi titulu vratila u Pljevlja. Tim koji se sa kadetskim timom prošetao Drugom ligom, a ove sezone, da nije bilo prekida prvenstva, borba za najviši plasman ne bi bila iznenađenje, sigurno naredne sezone neće igrati u istom sasatvu, ukoliko vrlo brzo ne stigne finansijska pomoć. Talenat i nadarenost, dobar rad u rukometnoj školi Rudara nisu ostali nezapaženi kod menadžera. Tako je Đulović već dogovorio saradnju sa jednim klubom iz Austrije, a Čepić i Dragašević su bili na meti Flensburga, ali su zbog zatvaranja granica završili u taboru dvostrukog šampiona Evrope, ekipi Celja. Ekipu je napustio još jedan igrač, Eraković koji je postao novi član administrativnog šampiona, Lovćena. Naravno svima njima želimo mnogo sreće i da u budućnosti prikažio dio onoga što se od njih očekuje biće dio rukometnog krema Evrope.

Klub jednostavno nije imao novca da zadrži ove igrače, a ko zna koliko će još njih napustiti klub i sa kojom će ekipom Rudar početi ligu naredne sezone. Prošle sezone opština Pljevlja plaćala putovanja, salu za treninge i utakmice, a Rudnik uglja izdvojio oko 20.000 eura, na čemu su im svi u klubu bili zahvalni. Tim je imao jedan od najmanjih budžeta u ligi, ali nisu kukali. Rudar je vratio publiku na tribine, a favorizovane ekipe počele su da se plaše dolaska u Pljevlja jer samo je Partizan iz Tivta u “Adi” došao do bodova. Iz utakmice u utakmicu publika je više stajala, skandirala i aplaudirala nego što je bila nijemi posmatrač jednog sportskog događaja.Takođe je bitno naglasiti je kompletan stručni stab u svim kategorijama iz Pljevalja i da je trenersko usavršavanje dalo rezultat.

Ono što je karateristično za Pljevlja poslednje dvije decenije da Elektrorpivreda Crne Gore, Gradir Montenegro i ostali koncesionari, koji vuku prirodna dobra iz ove sredine i ne pokušavaju da odgovore na zahtjeve sportskih klubova za sponzorstvo, za razliku od nekih drugih sredina gdje je se članovi upravnih odbora jačih firmi, pa i EPCG, “guraju” da uđu u upravne odbore sportskih klubova. Sve se svelo na Rudnik i Opštinu dok je društvena odgovornost prema sportu kod ostalih kompanija na nuli. Doduše bilo je obećanja za pomoć, ali sve se završilo tapšanjem po ramenu.

Ajde da se povedemo samo primjerom RK Rudar. Sa ulice je sklonjeno 70 mališana koji vrijedno i marljivo treniraju, uče da žive zdravim stilovima života, da vole sport, grad u kome žive i sjutra možda obuku dres sa državnim grbom. Naravno tu su i ostali klubovi koji sklanjaju djecu sa ulice i stvaraju zdarve generacije u vremenima kada se na televizijama promoviše, društveni talog. Ipak taj talog učešćem u rijalitima, vodeći you tube kanale ili profile na društvenim mrežema  zarađuje novac koji 90% običnih smrtnika ne može ni da zamisli.

Upravo zbog toga od državnog vrha treba da se pokrene inicijativa da se pomogne klubovima sa sjevera, iz Pljevalja, koji stvaraju mlade igrače, koji imaju svoje sportske škole i koji zdrave mlade ljude šalje u svijet gdje će, sigurno, biti najbolji promoteri svog grada i svoje države.

O RTPV

Pročitajte i

Rudar eliminisan sa međunarodne scene

Rukometašice Rudara u trećem kolu završile su nastup u Kupu Evropske rukometne federacije (EHF). Rudar …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *