Naslovna / Vijesti / Društvo / Sekretarijat za stambeno – komunalne poslove, saobraćaj i vode Opštine Pljevlja daje saglasnost za privremeno zaustavljanje saobraćaja ukoliko Uprava policije odobri održavanje javnog skupa

Sekretarijat za stambeno – komunalne poslove, saobraćaj i vode Opštine Pljevlja daje saglasnost za privremeno zaustavljanje saobraćaja ukoliko Uprava policije odobri održavanje javnog skupa

U cilju informisanja građana pravovremeno i tačno, upućujemo pojašnjenje na tekst „U nedjelju zbog litije zatvoren saobraćaj u dijelovima nekoliko ulica” ,objavljen na lokalnim portalima:

Srpska pravoslavna crkva opštine Pljevlja obratila se 15.06.2020. godine Sekretarijatu za stambeno – komunalne poslove saobraćaj i vode dopisom u kom od Sekretarijata traži saglasnost za privremeno zaustavljanje saobraćaja 21. i 28. juna 2020. godine u vremenu od 20 do 22 sata radi obavljanja molitvenih litija od hrama Sv. Petke, ulicama Prvog decembra, Mila Peruničića, Kralja Petra I, Tršovom ulicom do hrama Sv. Petke.

Postupajući po dopisu, Sekretarijat za stambeno – komunalne poslove saobraćaj i vode, je u skladu sa članom 8 Odluke o opštinskim i nekategorisanim putevima, a shodno članu 16 Zakona o putevima izdao saobraćajnu saglasnost za privremeno zaustavljanje saobraćaja radi održavanja molitvenih litija, a ne odobrenje za održavanje istih, što je isključiva nadležnost Uprave policije u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima.

U tekstu je naglašeno da je organizator molitvenih litija po prijemu ove saglasnosti dužan da obavijesti Upravu policije i sredstva javnog informisanja kako bi građani i drugi subjekti bili blagovremeno informisani, a da saglasnost stupa na snagu 3 dana nakon obavještavanja Uprave policije od strane ogranizatora, o namjeri održavanja javnog skupa.

Sekretarijat za sambeno – komunalne poslove, saobraćaj i vode Opštine Pljevlja

O RTPV

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *