Naslovna / Vijesti / Kultura / Poziv mladim umjetnicima sa sjevera za učešće na Online Etno Festu

Poziv mladim umjetnicima sa sjevera za učešće na Online Etno Festu

Na audiciju povodom predstojeće muzičke manifestacije Online Etno Fest, mogu učestvovati svi zainteresovani mladi ljudi osnovnih, srednjih škola, kao i studenti. Rok za slanje video zapisa je 18. jul. Stručni žiri će odabrati najboljeg izvođača i nagraditi predviđenom nagradom.

U sklopu projekta “Online aktivizacija i promocija muzičkog staralaštva mladih sjevera Crne Gore i očuvanje muzičke kulturne baštine Crne Gore” objavljen je javni poziv za učešće na online audiciji. Pravo učešća imaju učenici osnovnih, srednjih škola i studenti iz opština Nikšić, Plužine, Šavnik, Žabljak, Pljevlja, Mojkovac, Kolašin, Berane, Rožaje, Petnjica, Plav, Gusinje, Andrijevica i Bijelo Polje.

Na zvaničnoj fb stranici navedeno je da mladi izvođači u kućnom ambijentu treba da snime putem mobilnih telefona uživo izvođenje jedne izvorne crnogorske pjesme u “a cappella” – varijanti bez instrumentalne pratnje ili uz samostalnu muzičku pratnju.

Učesnici su dužni da na snimku prije početka pjevanja, saopšte svoje ime i prezime, godište, opštinu i naziv pjesme koju izvode.

Potrebno je poslati snimke na mejl adresu: zorandziknic@gmail.com, ili u Inbox stranice “Online Etno Fest mladih sjevera Crne Gore”. Rok za slanje snimaka je do 18. jula 2020. godine.

“Od pristiglih snimaka, stručni žiri u čijem sastavu su: Zoran Džiknić – samostalni umjetnik, Senad Drešević – muzički producent i aranžer, Tijana Blečić – profesorica solo pjevanja, odabraće najbolje učesnike čiji će snimci biti postavljeni na zvaničnoj stranici “Online Etno Fest mladih sjevera Crne Gore”, i omogućiti glasanje odnosno lajkovanje šire javnosti za svoje favorite.”, navodi se na pomenutoj stranici.

Najbolji izvođač, po ocjeni stručnog žirija, dobiće besplatno snimanje cover kompozicije u profesionalnom muzičkom studiju, dok će izvođač koji bude imao najviše glasova publike dobiti prigodnu novčanu nagradu.

Kako su kazali opšti cilj projekta je aktivizacija mladih talenata iz oblasti muzičkog stvaralaštva i kulture iz sjevernih opština Crne Gore i kreiranje atmosfere prihvatanja izvornih i tradicionalnih vrijednosti na nov i moderni način od strane mladih na pomenutim prostorima.

Online Etno Fest sprovodi samostalni umjetnik Zoran Džiknić uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Muzičkog centra Crne Gore kao sufinansijera programa i projekata o značaju za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva,

Pozivamo mlade ljude da uzmu učešće, jer naš grad obiluje bogatstvom mladim talentovanih izvođača.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *