Naslovna / Vijesti / Društvo / Reagovanje na saopštenje MCP: Uprava policije neće učestvovati u svjesnom kršenju mjera

Reagovanje na saopštenje MCP: Uprava policije neće učestvovati u svjesnom kršenju mjera

Uprava policije neće učestvovati u svjesnom kršenju mjera Ministarstva zdravlja koje su na snazi, a koje podsjećamo,u cilju sprječavanja širenja koronavirusa propisuju da najviše 200 lica može prisustvovati okupljanjima.

Mitropolija crnogorsko – primorska ovakvim neodgovornim ponašanjem svjesno ugrožava zdravlje građana, budući da su zanemarili činjenicu da je u Crnoj Gori prisutan korona virus i da je trenutno registrovano 38 oboljelih od ove zarazne bolesti.

Vjerski skupovi na kojima je prisutan broj građana preko broja koji preporučuju nadležne institucije u borbi protiv koronavirusa, predstavljaju veliki rizik po zdravlje građana.

Mitropolija crnogorsko – primorska ugrožava i bezbjednost saobraćaja i učesnika u saobraćaju.

Organizatori su jasno obavješteni da policija neće obezbjeđivati okupljanja kojima se krše mjere i nemaju osnovda optužuju Upravu policije za ugrožavanje djece. Potpisnicima prijava javnih okupljanja je predočeno da su, ukoliko na okupljanjima bude prisutan veći broj građana od dozvoljenog, u obavezi da prekinu javno okupljanje i pozovu građane da se mirno raziđu.

Sva odgovorna lica će biti shodno zakonu krivično i prekršajno procesuirana.

Uprava policije neće učestvovati u kršenju mjera a Mitropolija crnogorsko –primorska kao organizator preuzima rizik i odgovornost za sve moguće posljedice, kaže se u saopštenju.

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za ponedjeljak, 21. 9. 2020.

  PONEDJELJAK 21.9.2020.     7,00-7,40 Muzički program     7,40-7,50 Pljevljа u slici- repriza …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *