Naslovna / Vijesti / Društvo / JPU “Eko bajka” ispratila generaciju predškolaca

JPU “Eko bajka” ispratila generaciju predškolaca

U dvorištu JPU „Eko bajka“ priređen je tradicionalni ispraćaj predškolaca. Ovogodišnja maturica koja je organizovana pod sloganom „Neka dijete bude dijete“ ispratila je 180 mališana koji su uz ples, igru i druženje sa vršnjacima i svojim vaspitačima proslavili polazak u školske klupe.

Iako je zbog novonastale situacije, uzrokovane pandemijom Covid 19, šetnja glavnom ulicom ove godine izostala, to nije uspjelo da spriječi mališane da uživaju i na prigodan način obilježe kraj svog boravka u vrtiću.

„Trudili smo se i željeli da ovaj dan posvetimo isključivo djeci. Da uživaju u igri, plesu i druženju sa svojim vršnjacima. Istakla bih da smo sa ovom generacijom predškolaca imali jako uspješnu godinu. Učestvovali smo na brojnim manifestacijama od javnog značaja, realizovali smo niz sadržajnih i raznolikih aktivnosti, ali isto tako izraziću žaljenje jer mnoge naše već pripremljene aktivnosti nismo uspjeli da realizujemo zbog novonastale situacije i prestanka rada naše ustanove. Imali smo pozive kako sa međunarodnih festivala, tako i festivala u okviru naše zemlje“, kazala je vaspitačica predškolske grupe u vrtiću „Eko bajka“, Vukica Anđelić.

Anđelić je istakla da  se u vrtiću  trude da svakoj generaciji usade prave ljudske vrijednosti, prenesu pozitivnu energiju i emocije.

„Trudimo se da ih naučimo da se druže i šta znači prijateljstvo. Naučili smo ih da se igraju i dijele, a u velikoj mjeri od vaspitača zavisi i kako će usmjeravati dijete, a mi smo ih usmjeravali onim pravim životnim vrijednostima, kada jednog dana porastu da prije svega postanu dobri ljudi“.

Anđelić se u svojoj izjavi za RT Pljevlja osvrnula i na dobru saradnju sa roditeljima i njihovu veliku podršku u organizaciji svih manifestacija, ali i poželjela budućim prvacima sve naljepše u daljem životu i školovanju.

„Zahvalila bih se roditeljima na izuzetnoj saradnji. Bili su odlični saigrači i partneri u ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva“.

„ I u ime mojih kolegenica, vaspitačica predškolskih grupa i u svoje lično ime, poželjela bih svim mališanima, prije svega puno zdravlja, uspjeha i ljubavi u njihovom daljem odrastanju“, kazala je Anđelić.

Na samom kraju manifestacije, uz pjesmu „Doviđenja dragi vaspitači“ i puštanjem balona u raznim bojama, predškolci su obilježili kraj najbezbrižnijeg dijela djetinjstva i druženja sa vaspitačima.

O Ana Dragaš

Pročitajte i

Predstavljeno putovanje kroz vrijeme

Usled pogoršane epidemiološke situacije Turistička organizacija (TO) nije realizovala brojne planirane manifestacije i aktivnosti.  “Pljevlja …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *