Naslovna / Vijesti / Hronika / UP: Zbog incidenata u Crnoj Gori krivično i prekršajno će odgovarati 54 lica

UP: Zbog incidenata u Crnoj Gori krivično i prekršajno će odgovarati 54 lica

Juče su se građani okupljali bez prijava javnih okupljanja i odobrenja u Budvi, Podgorici, Nikšiću, Baru, Pljevljima, Beranama i Bijelom Poljui izazivali incidente u ovim opštinama. Građani su pokušali na magistralnom putu Berane – Bijelo Polje da izvrše blokadu saobraćaja.

Građani su ispoljavali visok stepen agresivnosti prema policijski službenicima i ugrožavali javni red i mir kao i bezbjednost saobraćaja. Policija je juče brutalno napadnuta od strane okupljenih koji su na policijske službenike bacali kamenice, staklene flaše, dimne bombe i druge predmete.

Policija je ukupno krivično i prekršajno procesuirala 54 osobe zbog izazivanja incidenata od kojih je lišeno slobode 41. U incidentima je povrijeđeno devet službenika Uprave policije, oštećeno je 10 službenih vozila Uprave policije a materijalna šteta je nastupila i na zgradamaOpštine Budva i Centra bezbjednosti Budva.

Službenici Centra bezbjednosti Budva su zbog jučerašnjih incidenata lišili slobodedevet osoba zbog krivičnih djela. Uhapšeni su član organizovane kriminalne grupe N.S. (42)i bezbjednosno interesantno lice S.S. (20) zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zbog sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanje u grupi koja je sprječavala službeno lice u vršenju službene radnje policija je lišila slobode M.T. (35), P.P. (46), N.Ć. (27) i S.G. (35).

Zbog počinjenih prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru lišeno je slobode bezbjednosno interesantno lice Đ.Đ. (24), zbog prekršaja iz člana 7 uhapšena je V.K. (54), dok je zbog dva prekršaja iz člana 7 i člana 11 uhapšen N.P. (38).

Policija u Podgorici je sinoć lišila slobode 30 licazbog incidanta koje je grupa građana izazivala u užem gradskom jezgru Glavnog grada. Zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po naredbi za udaljavanje policija je lišila slobode F.P. (20), M.Đ. (24), P.Š. (24), B.P. (33), O.D. (20), V.V. (43), A.Ž. (36), D.S. (42), M.Z. (41), A.L. (24), M.B. (31), D.Lj. (26), M.J. (63), L.M. (20), M.V. (32), V.K. (42), J.P. (34), Z.P. i O.Š.

D.R. (30) je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru policija je lišila slobode M.M. (22), I.K. (37), D.M. (33). D.M. (33), M.D. (33) i K.K. (60).Osim togaslobode su lišeni i P.S. (47), M.V. (21), R.J. (50) i R.M. (24) zbog prekršaja iz člana 12 Zakona o javnom redu i miru.

Policija je zbog incidenata u Nikšiću lišila slobode J.S. (38) zbog krivičnog djela sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnjei Ž.R. (57) zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Izdat je prekršajni nalog licu B.M. (21) zbog prekršaja iz Zakona o ličnoj karti. Policija radi na identifikovanju svih lica koja su učestvovala u ovim incidentima a u toku su radnje prema sedam lica.

Barska policija je u vezi okupljana građana ispred Centra bezbjednosti Bar privela 12 lica od kojih je jedno bilo maloljetno. Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem on se izjasnio da nema elelenata krivične odgovornosti. Protiv K.D. (21) podnijeta prekršajna prijava iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru na štetu policijske službenice koja je zadobila povrede tom prilikom. Prekršajna prijava je podnijeta i protiv B.K. (28) zbog prekršaja na štetu policajca iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru, dok su protiv E.D. (51), Z.O. (29), B.N. (33), B.Š. (36), M.Š. (39), L.B. (40), V.B. (38), A.K. (35), B.B. (21) i A.D. (16) podnijete prekršajne prijave zbog prekršaja iz člana 12 Zakona o javbnom redu i miru.

U Pljevljima se oko 40 lica okupilo u pješačkoj zoni koji su se nakon upozorenja razišli, a zbog okupljanja dva lica su privedena na informativni razgovor. U Bijelom Polju okupljeni su se razišli bez incidenata i policijske intervencije.

Nakon blokada putnog pravca Berane – Bijelo Polje uspostavljeno je normano odvijanje saobraćaja u veoma kratkom roku bez incidenata i intervencije policije, nakon upozorenja policije građani su se mirno razišli. Takođe i grupa građana koja se okupila ispred Centra bezbjednosti Berane se nakon upozorenja policije mirno razišla. Policija okupljanja dokumentovala i sa spisima predmeta upoznala nadležnog tužioca, navodi se u saopštenju Uprave policije.

O RTPV

Pročitajte i

UP: U danima vikenda uhapšen 21 vozač

Tokom prethodnog vikenda u Crnoj Gori se dogodilo 37 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *