Naslovna / Vijesti / Hronika / Nuhodžić: Od sjutra će svi policijski službenici imati identifikacione oznake

Nuhodžić: Od sjutra će svi policijski službenici imati identifikacione oznake

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je na otvaranju Kontakt centra Savjeta za građansku kontrolu rada policije, da su uvažili preporuke Savjeta i već od sjutra, svi službenici policije sa zaštitnom opremom, uključujući i pripadnike interventnih grupa svih CB, imaće identifikacione oznake i na zaštitnoj opremi.

Nuhodžić je kazao da će zajedno sa Savjetom, nastaviti da ukazuju na potrebu zaštite policijskih službenika, poštovanja njihove privatnosti i djelotvorne kaznene politike.

“Isto tako, svako prekoračenje ovlašćenja u radu policijskih službenika biće sankcionisano”, upozorio je Nuhodžić.

On je naveo i da Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije preduzima mjere i radnje, u cilju utvrđivanja činjenica od značaja za ocjenu zakonitosti postupanja službenika Uprave policije u svim slučajevima u Budvi, u kojima postoji sumnja da je prilikom postupanja došlo do nezakonite upotrebe prinude.

Posebno naglašava da je Savjet prepoznao napore Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije u sprovođenju ozbiljnih reformi, čiji je cilj da se policijska organizacija učini efikasnim servisom, da se unaprijedi ukupna odgovornost i uspješno odgovori na potrebe građana i savremenog društva.

“Tu smo da zajedno sa Savjetom osudimo svako prekoračenje ovlašćenja u radu policijskih službenika. Isto tako, zajedno sa Savjetom, nastavićemo bez ustezanja da ukazujemo na potrebu zaštite policijskih službenika i poštovanja njihove privatnosti i djelotvorne kaznene politike, koja ni u slučaju napada na službeno lice ne bi trebala da bude ispod zakonskog minimuma”, poručio je Nuhodžić.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Preminula tri pacijenta: Dva bila pozitivna na koronavirus, za trećeg se čeka rezultat testa

Importovani koronavirus uzima danak u Crnoj Gori. Dva pacijenta, koja su bila pozitivna na koronavirus …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *