Naslovna / Sport / Ostalo / Sjajan rezultat atletičara Rudara na pionirskom državnom prvenstvu

Sjajan rezultat atletičara Rudara na pionirskom državnom prvenstvu

Atletičari Rudara nastavili su sasjanim rezulatima na državnim prvenstvima koja je održavaju u Baru. Na Prvenstvu Crne Gore za pionire do 15 godina, osvojili su 11 medalja.

Nakon što su mlađi pioniri prošle sedmice na državnom prvenstvu u Baru osvojili devet medalja, dvije zaltane četiri srebrne i dvije bronzane, na Prvenstvu Crne Gore za pionire do 15 godina atletičari kluba iz Pljevalja uspjeli su da, u veoma jakoj konkurenciji, osvoje 11 medalja.

Pioniri Rudara došli su do tri zlatne, tri srebrne i pet bronzanih medalja. Najprijatnije iznenađanje ovog prvenstva bio je Aleksa Bošković koji je bio najbolji u bacanju kugle i diska, dok je u bacanju koplja osvojio srebrnu medalju, a bacanju kladiva bronzanu.

Žetvu medalja u bacačkim disciplinama nastavila je Ana Jestrović, koja je bila druga u bacanju kugle, a treća u bacanju i kladiva i bacanju kugle. Treću zlatnu medalju za Rudar u skoku u dalj osvojio je Bogdan Borović, koji je bio treći u troskoku. Iako je takmičenje održano po velikoj vrućini, uzbudljivo je bilo u takmičenju štafeta. U trci štafeta 4×300 metara, štafeta Rudara u sastavu Ivana Milikić, Tatjana Mrdak, Anđela Lončar i Atanasija Ječmenica, bila je druga, a u trci 400×100 metara treća. Rudar je na ovom prvenstvu imao i najmlađu takmičarku, Teodoru Borović, koja je u trci na 60 metara bila peta.

Treba napomenutu da su atletičari Rudara u seniorskoj konkurenciji prije dvije sedmice osvojili tri medalje, Sava Vulović srebro u bacanju koplja i bronzu u bacanju diska. Na tom takmičenju Jasmin Hulić bio je drugi u skoku u dalj. Dakle do sada atletičari Rudara na državnim prvenstvima uspjeli su da osvoje 23 medalje, što je više nego odličan učinak. Priliku da nastave sa niskom medalja imaće već sledeće sedmice na Prvenstvu Crne Gore za mlađe juniore koje se, kao i sva državna atletska takmičenja ove godine, održava u Baru.

O Milo Džaković

Pročitajte i

Počela brdska auto trka “Kup Pljevlja 2020”

U Pljevljima je danas u 12 časova na stazi Dajevića han – Rudnica počela 11. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *