Naslovna / Vijesti / Društvo / Održana 42. sjednica Savjeta LJE RTV Pljevlja

Održana 42. sjednica Savjeta LJE RTV Pljevlja

Članovi Savjeta su usvojili su Izvještaj nezavisnog revizora o kontroli finansijskih iskaza LJE RTV Pljevlja za 2019. godinu.

Riječ je o iskazu finansijskog stanja, o tokovima kretanja kapitala i drugim parametrima koji su bitni i na bazi kojih je moguće dati jedan objektivan izvještaj o finansijskom stanju u RTV Pljevlja- istakao je predsjednik Savjeta Milorad Joknić.

Joknić je naglasio da je na bazi svih parametara koje je stručno obradio revizor dao pozitivno mišljenje sa svih aspekata materijalno značajnih za donošenje jednog takvog akta koji je usaglašen i urađen na bazi međunarodnih standarda kao i standarda koji proizilaze iz propisa o finansijskom poslovanju prje svega Zakona o računovodstvu i drugim propisima.

Među osnovnim pokazateljima predsjednik Savjeta ističe ukupan prihod koji je prošle godine u RTV Pljevlja iznosio 402 hiljade eura, rashod je iznosio 411 hiljda eura što znači da je gubitak iznosio devet hiljada eura, koji je najmanji od kada postoji Televizija Pljevlja.

Što se tiče ostalih parametara Joknić kaže da u ukupnom prihodu participira prihod iz Budžeta opštine Pljevlja 65%, zatim prihod od donacija 25% a ostalo su drugi izvori.

Savjet je usvojio i dokument u kome su definisane obaveze RTV Pljevlja u praćenju i predstavljanju političkih partija, kandidata i koalicija na predstojećim izborima koji su zakazani za 30. avgust 2020. godine. Savjet je takođe razmatrao i položaj i ulogu portala tvpljevlja.me. Zaključeno je da se portal tvpljevlja.me mora normativno urediti a dogovereno je i da se uputi zahtjev osnivaču RTV Pljevlja da učestvuje u finansiranju ovog dopunskog djela izvora informisanja koji prati RTV Pljevlja.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

CAZAS: Godišnje 1.400 abortusa, većina namjernih

Povodom 26. septembra Svjetskog dana kontracepcije, iz CAZAS-a je saopšteno da se u Crnoj Gori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *