Naslovna / Vijesti / Društvo / Karavan o ljudskim pravima OSI u posjeti Pljevljima

Karavan o ljudskim pravima OSI u posjeti Pljevljima

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore, nastavljaju sa aktivnostima u okviru projekta “Karavan o ljudskim pravima OSI”. Karan je posjetio i opštinu Pljevlja u cilju razgovora sa osobama sa invaliditetom, ali i ostalim zaintresovanim građanima naše opštine.

Događaj se organizuje s ciljem da se osobe sa invaliditetom, ali i svi drugi zainteresovani, informišu o pravima, ali i načinu njihovog ostvarivanja i zaštite. Ova aktivnost podrazumijeva informisanje, razgovor i diskusiju s građanima o Konvenciji UN o pravima OSI, kao i o garancijama konkretnih prava crnogorskim propisima i o ostvarivanju prava u praksi (uključujući prepreke na koje nailaze OSI u tom procesu).

“Cilj ove aktivnosti je promocija prava OSI, da razgovaramo sa građanima, sa opštom populacijom, osobama sa invaliditetom i svima koji su zaintresovani za promociju ljudskih prava OSI.”

“Mi promovišemo naše pravno savjetovalište koje postoji u Udruženju i niz drugih aktivnosti, kao što je studentska kancelarija i sve ono što bi pomoglo boljem položaju OSI u društvu”, kazao je za RT Pljevlja, Milenko Vojičić iz Udruženja mladih sa hendikepom.

Ovo je samo jedna od aktivnosti, istoimenog projekta koji je finasijski podržan od strane Ministarstva za ljudska i manjiska prava.

“Pored Karavana o ljuskim pravima OSI, u toku ovog projekta planirano je i niz drugih radionica gdje ćemo upoznati osobe sa invaliditetom o njihovim pravima, dakle promovisati mogućnosti i ponuditi usluge koje Udruženje pruža za antidiskriminaciju i bolji položaj OSI”.

“Mi imamo u okviru Udruženja, imamo jedan projekat koji sprovodimo, za prevoz osoba sa invaliditetom na području Podgorice i želimo takve i slične aktivnosti da sprovodimo i u drugim gradovima gdje imamo pristupačna vozila, da prevozimo osobe sa invaliditetom u njihovim svakodnevnim aktivnostima, pošto znamo da je javni prevoz nepristupačan za OSI”, objasnio je Vojičić.

Karavan je krenuo od Budve, Cetinja i Ulcinja, nastaviće put širom Crne Gore. Kako su nam kazali iz ovog udruženja, slijedeća stanica “Karavana o ljudskim pravima OSI” je opština Nikšić.

O Ana Dragaš

Pročitajte i

CAZAS: Godišnje 1.400 abortusa, većina namjernih

Povodom 26. septembra Svjetskog dana kontracepcije, iz CAZAS-a je saopšteno da se u Crnoj Gori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *