Naslovna / Sport / Ostalo / Uspjesi karatista Potoka na onlajn turnirima

Uspjesi karatista Potoka na onlajn turnirima

Na E- turniru Prvom Korokotta  kupu 2020 Svjetske karate serije učestvovala su 3 takmičara Karate kluba ’’Potoci’’. Mladi karatisti iz Pljevalja su osvojili jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju na ovim prestižnim takmičenjima.

Na turniru su učestvovali takmičari i klubovi iz čitavog svijeta, a rezultati naših takmičara  su Neda Beljkaš  je osvojila drugo mjesto, Dušan Borović  treće  mjesto, a Luka Klačar deveto mjesto. Važno takmičenje bio je RONIN Summer Cup E-kata tournament uz učešće velikog broja takmičara, takmičari KK Potoci osvojili su sedam  zlatnih,  dvije  srebrne i  jednu  bronzanu medalju, i tako osvojili prvo mjesto u generalnom plasmanu. Zlatne medalje  su osvojili u kategoriji do zelenog pojasa: Nataša Šubarić  i Filip Jović. Zlato su  osvojili u Apsolutnom nivou: Jakov Cupara, Dušan Borović, Neda Beljkaš. Kata timu usastavu Dušan Borović, Luka Klačar  i David Rondović je takođe osvojio zlato. Zlatnu medalju je  osvojio i kata tim  djevojčica u sastavu: Neda Beljkaš, Matea Leovac i Nataša Šubarić. Srebrne medalje  osvojili su Matea Leovac   i  Sanja Ristanović  .Bronzanu medalju osvojio je David  Rondović .

Neda Beljkaš je na svjetskoj rang listi na prvom mjestu u kategoriji U 10, Luka Klačar je drugi, Dušan Borović je na 9 mjestu.

“Do sada su naši takmičari učestvovali na 6 onlayn turnira i osvoili 10 zlatnih,  5 srebrnih i 3 bronzane medalje. U nedostatku regularnih takmičenja, ovo je bila odlična provjera naših takmičara u jakoj  svjetskoj konkurenciji, veliko iskustvo, a i dokaz da smo na pravom putu za odlične rezultate. Zahvalnost za učešće na ovim turnirima dugujemo i Sekretarijatu za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja, a veoma smo ponosni na naše takmičare”-  kazala  je Ružica Maksimović, trener Potoka.

NA svjetskoj rang listi Neda Beljkaš se nalazi na 1 mjestu u kategoriji U10, Luka Klačar na 2 mjestu, Dušan Borović na 9 mjestu.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Odlični rezultati mladih karatista Potoka

U doba pandemije izazvane virusom corona 19 takmičari Karate kluba “POTOCI” su učestvovali na 3 …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *