Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Mugoša: Kompanija AD “Rudnik uglja” Pljevlja značajno smanjila dug

Mugoša: Kompanija AD “Rudnik uglja” Pljevlja značajno smanjila dug

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša kazao je na kontrolnom saslušanju u Skupštini da ne postoji niti jedan poreski obveznik u Crnoj Gori koji je oslobođen obaveze prijavljivanja i plaćanja poreza suprotno zakonskim propisima.

“Poreska uprava svoje postupanje temelji na jednakom tretmanu svih obveznika, ulažući maksimalne napore da obezbijedi naplatu poreza i visok stepen poštovanja poreskih propisa bez obzira na kategoriju poreskih obveznika, vlasničku strukturu ili političku pripadnost istih”, ističe Mugoša.

Kako je naglasio, napori Poreske uprave da unaprijedi stepen poreske discipline rezultiralo je smanjenjem poreskog duga kod značajnog broja obveznika.

“Kompanija AD “Rudnik uglja” Pljevlja značajno je smanjila dug, AD “13 jul Plantaže” u potpunosti izmirili dug”, naveo je Mugoša.

On je kazao i da Poreska uprava preuzima sve zakonom propisane mjere za naplatu poreskih obaveza kod grupacije “Vektra”.

“Od Doo “Vektra Jakić” Pljevlja od početka reprograma naplaćen je iznos obaveza 1.607.559 eura i podnijet prijedlog za pokretanje stečajnog postupka poreskog dužnika”, ističe Mugoša.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Nezaposlenost tokom pandemije porasla 31,6%

U Crnoj Gori je, od marta do novembra, došlo do povećanja nezaposlenosti za 11,2 hiljade …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *