Naslovna / Vijesti / Društvo / Članovi NKT učestvovali u radu opštinskog štaba za zaštitu i spasavanje

Članovi NKT učestvovali u radu opštinskog štaba za zaštitu i spasavanje

Danas je održana sjednica opštinskog štaba za zaštitu i spasavanje. U radu sjednice su učestvovali članovi Nacionalnog koordinacionog tijela, ministar zdravlja Kenan Hrapović, direktor Uprave policije Veselin Veljović i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. Nakon sjednice Minstar Hrapović je kazao da je neophodan odgovoran odnos prema epidemiji.

‘’Čuli smo dosta korisnih predloga i sugestija i nadam se da će biti od koristi da u narednim danima zajedno, jedino zajedno damo puni doprinos da izađemo iz ove situacije kao pobjednici, kao što smo to radili i u prethodnom periodu. Pljevaljski zdravstveni sistem je sa zadovoljavaljućim kapacitetima. Zdravstveno osoblje  je veoma posvećeno svom poslu, svom radu. Sprovode se svi planovi i mjere koji su  donešene na nivou kriznog medicinskog štaba  na nivou države” kazao je Hrapović. On je kazao da bolnica u Pljevljima ima 15 postelja za kovid bolesnike. ”Trenutno u Pljevljima ima 23 oboljela od kovida, odnosno od korone. Za 65 osoba se  čekaju rezultati koje radi Institut za javno zdravlje. Sve to ne treba da nas opušti, upravo suprotno, situacija je veoma ozbiljna, zahtjevna. Ne smijemo da podliježemo nekom trenutnom odnosu broja oboljelih u Pljevljima, već naprotiv. Jedini recept za izlazak iz ove situacije je da se striktno poštuju sve mjere koje na prijedlog Instituta za javno zdravlje donosi Ministarstvo zdravlja” kazao je Hrapović. Na pitanje zašto su mjere u Pljevljima restiktivnije nego u odnosu na Budvu, Cetinje i Podgoricu Hrapović je kazao ”Dakle i u ovoj situaciji apsolutno poštujemo sve što predlože epidemiolozi  Instituta za javno zdravlje. Oni su napravili procjenu za svaki grad, svaku opštinu, za svakog stanovnika u Crnoj Gori, koje mjere treba da donosimo. Na nama je da strogo poštujemo te mjere i da ih primjenjujemo u punom kapacitetu. Moramo da radimo preventivno i proaktivno, i molio bih sve u Pljevljima da poštuju propisano, jer jedino na taj način možemo da spriječimo transmisiju odnosno prenos sa jedne osobe na drugu.”

Predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović je kazao da je ministar Hrapović saopštio sve specifičnosti opštine Pljevlja po pitanju širenja pandemije kovid virusa. ”Na ovaj način  pokazujemo opredjeljenje Vlade i lokalne uprave da posvećeno radimo na sprječavanju posledica  koje se mogu desiti nekontrolisanim širenjem zaraze u našem gradu. Iz tog razloga imao česte posjete kolega iz NKTa i česte sjednice  lokalnog tima. Na taj način pokazujemo da je potrebna odgovornost. Svih u rešavanju problema. Prije svega mislim na sve zaposlene i lokalnim organima, državnim organima, sve zaposlene u privatnim preduzećima, u velikim sistemima, energetskim u Pljevljima. Poštujući mjere pokazujemo odgovornost prema sami sebi, pokazujemo odgovornost prema svojim familijama, prema svojim komšijama i uopšte prema društvu u kojem živimo. Želim da apelujem na sve građane opštine Pljevlja da jako ozbiljno shvate situaciju u kojoj se nalazimo, da shvate da se nalazimo na ivici nekontrolisanog širenja epidemije. Moramo biti odgovorni, moramo poštovati mjere NKTa, moramo držati distancu u komunikaciji i druženju. Moramo voditi higijenu ruku, moramo nositi maske kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru. Na taj način ćemo spriječiti i kolaps i našeg ekonomskog sistema i zdravstvenog sistema. Moramo sačuvati prvo naše živote a onda i državu u kojoj živimo.” kazao je Golubović.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *