Naslovna / Vijesti / Društvo / Hrapović u Pljevljima: Jedini recept za uspjeh je striktno poštovanje mjera

Hrapović u Pljevljima: Jedini recept za uspjeh je striktno poštovanje mjera

Pljevaljski zdravstveni sistem ima zadovoljavajuće kapacitete, bolnica raspolaže sa 15 kovid postelja za lakša stanja, a iako u njoj, trenutno, nije smješten nijedan oboljeli od koronavirusa, situacija je ozbiljna i zahtjevna. Zbog toga je jedini recept za uspjeh striktno poštovanje mjera, kazao je danas u Pljevljima ministar zdravlja i potpredsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela NKT Kenan Hrapović.

Ministar zdravlja je na Sjednici Opštinskog štaba za zaštitu i spašavanje, gdje je bio sa članovima NKT-a gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem i direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem, istakao da pljevaljski zdravstveni sistem ima zadovoljavajuće kapacitete, a da je zdravstveno osoblje veoma posvećeno poslu.

“Oni koji su ranije liječeni u pljevaljskoj bolnici zbog pogoršanja zdravstvenog stanja su transportovani u Opštu bolnicu Nikšić,  njih osam, kao i u Klinički centar Crne Gore dvoje”, kazao je Hrapović.

U Pljevljima je, kako je naveo, trenutno 23 oboljelih od koronavirusa, a za 65 osoba se čekaju rezultati Instituta za javno zdravlje.

“Situacija je ozbiljna i zahtjevna i ne smijemo samo da gledamo trenutan broj oboljelih, već je jedini recept da se striktno poštuju sve mjere koje, na predlog Institita za javno zdravlje, donosi Ministarstvo zdravlja u punoj koordinaciji i saradnji sa Nacionalnim koordinacionim tijelom. Ličnom odgovornošću, svi, moramo da doprinesemo da sačuvamo zdravlje svih nas”, rekao je Hrapović.

Istakao je da je važno raditi preventivno i proaktivno.

“Molio bih sve u Pljevljima da poštuju mjere, jer jedino na taj način možemo da spriječimo lokalnu transmisiju, odnosno prenos virusa sa jedne osobe na drugu, a to je recept za uspjeh”, zaključio je Hrapović.

Predsjednik Opštine Pljevlja, Igor Golubović, kazao je da je i današnji sastanak dokaz da se posvećeno radi na sprečavanju posljedica koje se mogu desiti nekontrolisanim širenjem virusa.

“Upravo iz tog razloga imamo ovako česte posjete kolega iz NKT-a i česte sjednice Štaba za zaštitu i spašavanje. Na taj način pokazujemo da je potrebna odgovornost svih u rješavanju problema izazvanih koronavirisom. Poštujući mjere i preporuke NKT-a pokazujemo odgovornost prvo prema sebi samima, zatim prema svojim familijama, komšijama i uopšte prema društvu u kome živimo“, rekao je Golubović.

Apelovao je na sve građane Pljevalja da veoma ozbiljno shvate situaciju, da shvate da se nalaze na ivici nekontrolisanog širenja virusa i da moraju biti odgovorni.

“Moramo poštovati mjere i preporuka, držati distancu, voditi računa o higijeni ruku i moramo nositi maske i u zatvorenom i na otvorenom. Na taj način ćemo spriječiti kolaps našeg ekonomskog i zdravstvenog sistema, jer moramo sačuvati živote i državu u kojoj živimo”, istakao je Golubović.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *