Naslovna / Vijesti / Društvo / U apotekama dovoljno maski i dezinfekcionih sredstava, potražnja konstantno visoka

U apotekama dovoljno maski i dezinfekcionih sredstava, potražnja konstantno visoka

Nema bojazni da će doći do nestašice maski i dezinfekcionih sredstava u apotekama, kazali su iz Montefarma. To su potvrdili i iz privatnih apoteka. Kažu i da je potražnja velika, ali da gužve nijesu zabilježene.

Maska za lice postala je univerzalan simbol pandemije koronavirusa. Nakon pojave novih slučajeva koronavirusa u našoj zemlji potražnja za njima i dalje ne jenjava, kazali su za televiziju Nova M iz Montefarmovih apoteka.

Vladislava Jabučanin iz Montefarma kazala je da je od pojave novih slučajeva Covid-19 povećana potražnja za dezinfekcionim sredstvima kao i maskama.

“Potražnja za preparatima koji blagotvorno djeluju na imuni sistem takođe je povećana, a što se tiče preparata za imunitet cijene se nijesu mijenjale i to su vitamini, minerali razni na bazi, cinka, vitamina C, ehinaceje”, kazala je Jabučanin.

Iz Montefarma naglašavaju da su trenutne zalihe zaštitnih i dezinfekcionih sredstava dovoljne da opskrbe kako građane, tako i kompletan javni zdravstveni sektor u narednom periodu.

“Što se tiče Montefarma mi smo odlično snadbjeveni i imamo sve u dovoljnim količinama, i uvjek se zalihe dopunavaju tako da imamo dovoljne količine dezinfekcionih sredstava kako za ruke tako i za površine, a cijene se nisu mijenjale. Maske isto tako imamo udovoljnim količinama za naše gradjane, a cijena je 51 cent”, zaključila je Jabučanin.

Većih gužvi i redova pred vratima apoteka u glavnom gradu nema. Potražnja kako za maskama tako i za dezinfekcionim sredstvima velika je i u privatnim apotekama.

Milena Janković iz Helosa je kazala da što se tiče potražnji maski i sredstava za dezinfekciju potražnja je i dalje velika a da se oni trude da odgovore na zahtjeve svih pacijenata.

U brojnim privatnim apotekama cijene maski i dezinfekcionih sredstava se različito kreću, pa se cijene medicinskih maski mogu naći po cijeni od 35 do 50 centi, pa i do euro, u nekim apotekama.

“Što se tiče cijena maski one su niže nego što su bile ranije, 40 centi je jedna hiruška maska. Što se tiče dezinfekscionih sredstava gelovi za suvo pranje ruku su 2.20 eura, 100 ml alkohola 1.5 eura, asepsol 2.50 eura”, kazala je Janković.

Izvor: kodex.me

O RTPV

Pročitajte i

U četvrtak isključenja struje na seoskom području

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 3. decembra, bez napajanja električnom energijom u Pljevljima …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *