Naslovna / Vijesti / Ekonomija / U maju zabilježen rast prometa robe u trgovini na malo

U maju zabilježen rast prometa robe u trgovini na malo

Promet robe u trgovini na malo u maju je u odnosu na april bio veći 13,3 odsto u tekućim cijenama i 14,2 odsto u stalnim, saopšteno je iz Monstata.

Statističari su naveli da je na godišnjem nivou promet robe u trgovini na malo u maju pao 20,1 odsto u tekućim cijenama i 19,1 odsto u stalnim.

“Promet u trgovini na malo motornim gorivima u maju je u odnosu na april porastao 39 odsto u tekućim cijenama i 40,9 odsto u stalnim, dok je na godišnjem nivou bio manji 34,3 odsto u tekućim cijenama i 15,9 odsto u stalnim“, rekli su iz Monstata.

Promet u trgovini na malo prehranom u maju je u odnosu na april porastao 4,2 odsto u tekućim cijenama i 4,6 odsto u stalnim, dok je na godišnjem nivou smanjen 15,3 odsto u tekućim cijenama i 16,6 odsto u stalnim.

Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima veći je u odnosu na april 1,3 odsto, dok je u poređenju sa istim periodom prošle godine manji tri odsto.

“Promet u trgovini na malo neprehrambenim proizvodima u maju je u odnosu na april porastao 40,1 odsto, dok je na godišnjem nivou pao 24,8 odsto“, saopšteno je iz Monstata.

Izvor: RTCG

O RTPV

Pročitajte i

Za dvije godine Crna Gora će imati 5G mrežu

Najvažnijii izazovi koji očekuju Agenciju za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) u narednom četvorogodišnjem …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *