Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Potpisan ugovor za nabavku sistema za onlajn elektronsku fiskalizaciju

Potpisan ugovor za nabavku sistema za onlajn elektronsku fiskalizaciju

Poreska uprava potpisala je ugovor za nabavku sistema za onlajn elektronsku fiskalizaciju gotovinskih i bezgotovinskih transakcija u realnom vremenu u Crnoj Gori, nakon tenderskog postupka sprovedenog u skladu sa pravilima Svjetske banke, u cilju primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga od 1. januara naredne godine.

Kako je saopšteno iz PUCG, u skladu sa projektnim planom iz tenderske dokumentacije u toku je definisanje detaljnog plana aktivnosti sa vremenskim okvirom za realizaciju pojedinačnih aktivnosti, kako u periodu razvoja sistema za onlajn elektronsku fiskalizaciju, tako i u trogodišnjem periodu održavanja.

“U toku su i aktivnosti na izradi tehničke i funkcionalne specifikacije za krajnje korisnike, koje će omogućiti poreskim obveznicima da prilagode svoje fiskalne sisteme za prenos podataka o izvršenom prometu. Iste će biti objavljene na internet starnici Poreske uprave Crne Gore o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Na isti način javnost će biti obaviještena o datumu postavljanja sistema za testiranje”, dodaju u toj instituciji.

Podsjećamo, projekat elektronske fiskalizacije se sprovodi kao četvrta komponenta projekta Reforma poreske administracije u Crnoj Gori, finansiran je kroz zajam Svjetske banke i ima za cilj stvaranje preduslova za još efikasnije suzbijanje sive ekonomije, imajući u vidu značaj urednog plaćanja poreza za obezbjeđenje državnog budžeta i finansiranje svih potreba u društvu, ali i sankcionisanja nelojalne konkurencije za opstanak urednih obveznika na crnogorskom tržištu, što je posebno potvrđeno tokom pandemije Covid-19.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Sekulić: Radna mjesta, plate, penzije i socijalna davanja možemo sačuvati jedino poštujući mjere bez izuzetka

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić apelovala je na sve pojedince i organizacije da strikno poštuju propisane …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *