Naslovna / Vijesti / Društvo / Raspisan konkurs za drugi upisni rok, mjesta ima za 802 studenta

Raspisan konkurs za drugi upisni rok, mjesta ima za 802 studenta

Univerzitet Crne Gore raspisao je konkurs za upis studenata u I godinu osnovnih studija za studijsku 2020/21 godinu, koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore. Ukupan broj mjesta u drugom upisnom roku je 802.

Ukupan broj mjesta na svakom studijskom programu povećava se za po jedan odsto po principu afirmativne akcije.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju i mjere koje se preduzimaju radi prevencije i sprečavanja širenja COVID-19, u skladu sa važećim naredbama Ministarstva zdravlja i preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Univerzitet Crne Gore organizuje isključivo elektronsko prijavljivanje na predmetni konkurs, uz obavezu slanja originalnih dokumenata isključivo putem pošte.

“Pravo prijave na konkurs za upis na studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija”, navode u UCG.

Prijave na konkurs se podnose elektronski u subotu, 18. jula 2020. godine, do 16 časova, kada će sistem biti zatvoren.

“Dokumentacija precizirana tačkom Konkursa mora biti elektronski dostavljena u roku za podnošenje. Neblagovremeno podnijeta prijava, odnosno dokumentacija koja čini njen sastavni dio, neće se uzeti u razmatranje”, upozorili su sa UCG.

Konačnu valjanost prijave sa dokumentacijom komisija za upis organizacione jedinice cijeni nakon prijema originalne dokumentacije.

“Prijava kandidata koji ne dostavi originalnu dokumentaciju smatraće se nepotpunom i neće se uzeti u razmatranje prilikom rangiranja”, navodi se u saopštenju.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 21. jula 2020. godine.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu 21-22. jul 2020. godine.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Najviše diskriminacije na radu

Građani smatraju da je najveći stepen diskriminacije u oblasti zapošljavanja, a najmanji u zdravstvu, pokazalo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *