Naslovna / Vijesti / Društvo / Bolnica dobila mobilni ultrazvuk od donacije fudbalera Žarka Tomaševića

Bolnica dobila mobilni ultrazvuk od donacije fudbalera Žarka Tomaševića

Opšta bolnica u Pljevljima od danas je bogatija za mobilni utrazvučni aparat najsavremenijih karakteristika.

Vrijednost aparata je 14.995,00eura, a sredstva za njegovu kupovinu obezbijeđena su iz donacije poznatog crnogorskog reprezentativca porijeklom iz Pljevalja, fudbalera Žarka Tomaševića, koji je pljevaljskoj bolnici donirao 20.000,00 eura.

Aparat ima tri sonde: linearnu, konveksnu i kardiološku i zbog svojih izuzetnih karakteristirika značajno će unaprijediti dijagnostiku u našoj ustanovi. Koristiće se za internističke i kardiološke pacijente, kao i za ultrazvuk kukova kod beba na dječjem odjeljenju.

Kako je Opšta bolnica u Pljevljima paviljonskog tipa, ovaj aparat, zbog mobilnosti, tj.mogućnosti brzog i lakog transporta od jedne do druge odjeljenske jedinice doprinijeće rastrećenju RTG kabineta u kojem je do sada rađena sva dijagnostika, smanjiće se transport pacijenta između paviljona, a  zdravstvenim radnicima omogućiti komforniji uslovi za rad.

U danima borbe protiv pandemije koronavirusa, ovaj aparat će omogućiti bržu  i kvalitetniju dijagnostiku i kod COVID pacijenta u našoj ustanovi.

Preostali novac (5.000,00eura) od donacije gospodinaTomaševića biće upotrijebljen za nabavku dodatne medicinske opreme ili sredstava u skladu sa potrebama.

Direktor OB Pljevlja, dr Erduan Lalović,  zahvalio je Tomaševiću na vrijednoj donaciji:

”Iako već nadaleko prepoznat po svojim sportskim kvalitetima, naš mladi sugrađanin pokazao je i svoje velike ljudske osobine koje se ogledaju u ovom humanom gestu prema svom gradu i svojim sugrađanima. U svoje i u ime kolektiva bolnice najiskrenije se zahvaljujem na donaciji, koja će doprinijeti poboljšanju uslova za rad našim ljekarima, a pacijentima omogućiti, brzu i kvlitetnu dijagnostiku po njasavremenijim standardima.”

O RTPV

Pročitajte i

Najviše diskriminacije na radu

Građani smatraju da je najveći stepen diskriminacije u oblasti zapošljavanja, a najmanji u zdravstvu, pokazalo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *