Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Od utorka benzin skuplji tri centa

Od utorka benzin skuplji tri centa

Benzin bi od utorka trebalo da poskupi oko tri centa po litru, dok će cijene eurodizela i lož ulja ostati na sadašnjem nivou još dvije sedmice.

Eurosuper 95 i 98 trenutno se na crnogorskim pumpama prodaju po cijenama od 1,11 EUR, odnosno 1,15 EUR po litru. U kalkulaciju za poskupljenje nijesu uračunate cijene od petka, posljednjeg dana trgovina na regionalnoj berzi u Đenovi, što može dovesti do neznatne promjene u konačnoj računici, piše Pobjeda.

Cijene eurodizela i lož ulja vjerovatno neće biti promijenjene i trebalo bi da ostanu na 1,01 EUR, odnosno 99 centi po litru. Eurodizel i lož ulje su prilikom prethodnog usklađivanja 6. jula poskupili po dva centa, dok se cijene benzina nijesu mijenjale.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu i valutnog odnosa eura i dolara.

Naredni obračun će se obaviti u ponedjeljak i vežiće od utorka.

Izvor: investitor.me

O RTPV

Pročitajte i

Za dvije godine Crna Gora će imati 5G mrežu

Najvažnijii izazovi koji očekuju Agenciju za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) u narednom četvorogodišnjem …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *