Naslovna / Vijesti / Društvo / Čak 116 novoobljelih od koronavirusa

Čak 116 novoobljelih od koronavirusa

I Instituta za javno zdravlje saopšteno je da je danas otkriveno 116 novooboljelih od koronavirua, da su još dvije osbe preminule, te da se oporavilo sedam pacijenata. Broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno je 1771, a na 100 hiljada stanovnika broj trenutno inficiranih iznosi 281.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje su u posljednja 24 časa završile PCR analizu 720 uzorka na novi koronavirus, među kojima je 116 rezultata bilo pozitivno. Novooboljeli su iz Podgorice 40, Nikšića 32, Herceg Novog 10, Kotora 10, Bara sedam, Budve i Rožaja po šest, Beranea tri, Danilovgrada i Cetinja po jedan”, naveli su u IJZ.

U Institut su prispjele prijave još dva smrtna slučaja kod COVID19 pozitivnih pacijenta i to iz Bara i Podgorice, pa je ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna 23.

“Prijavljeno je i sedam oporavljenih: tri iz Danilovgrada i četiri iz Podgorice. Ukupan broj oporavljenih od 14. juna je 70, a ukupan broj sprovedenih PCR testova u Crnoj Gori 29.632 “, kazali su u IJZ.

Aktivni slučajevi i preminuli od 1. juna po gradovima:

O RTPV

Pročitajte i

Više faktora uticaće na distribuciju vakcine

Šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović kazala je da će …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *