Naslovna / Vijesti / Društvo / Crveni krst organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, i ove godine u ljetnjem periodu organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, sa ciljem obezbjeđivanja dovoljnih količina krvi u mjesecima kad su potrebe veće.

“Akcija će se održati u utorak, 21. jula, od osam do 12 sati, u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi, a pozvani su da u njoj učestvuju predstavnici ambasada, privrednih i drugih subjekata, nevladinih organizacija, kao i građani.

Organizovanje akcije ima za cilj i podizanje svijesti različitih segmenata javnosti o značaju uključivanja svih u obezbjeđivanje sigurnih količina krvi. Svi pojedinci koji mogu da daju krv imaju odgovornost da to i urade, a posebno je ta odgovornost velika u ljetnjem periodu kada je izazov obezbijediti dovoljne količine krvi za sve kojima je potrebna, a ove godine posebno zbog situacije izazvane pojavom virusa Covid-19”, saopšteno je iz Crvenog krsta.

Tim povodom, pozvali su i sve građane koji mogu da daju krv da učestvuju u akciji i ličnim primjerom ukažu na značaj redovnog davanja krvi i da zajedno motivišemo što veći broj postojećih i novih davalaca da se uključe i dobrovoljno daju krv.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *