Naslovna / Sport / Fudbal / Kašćelan napustio Rudar, razmišlja o novim izazovima

Kašćelan napustio Rudar, razmišlja o novim izazovima

Po završetku sezone krenuo je i još traje igrački egzodus Rudara.

Među fudbalerima kojima su istekle obaveze prema Pljevljacima je i pouzdani štoper Predrag Kašćelan, koji je bio jedan od najstandardnijih u timu prvoligaša sa sjevera države.

Iskusni defanzivac imao je zapaženu takmičarsku godinu, a ostaće upamćen po evro golu u post korona eri kada je iz slobodnog udarca pogodio mrežu Titograda – za 1:1.

Dvadesetdevetogodišnji Kotoranin sada je slobodan u izboru nove sredine.

“Iza mene je usješna sezona – klupski i lično. Najvažnije je da smo izborili opstanak. Rudaru je mjesto u eliti. Drago mi je što sam bio dio tog kluba. Svi znaju kroz što smo prošli, kako smo ušli u prvenstvo, kakve smo sve imali probleme, ali da se ne vraćamo na to. U jednom trenutku bili smo hit lige, ali ponovo je bilo teško nakon nastavka takmičenja koje je bilo prekinuto zbog pandemije. Korona nas je negdje razorila, ali korona nas je i spasila. Kada se sezona prekinula bili smo iznad opasne zone i vjerujem zasluženo sačuvali status u eliti”, rekao je Kašćelan, koji nastavlja:

“Odigrao sam sve utakmice, osim jedne zbog kartona. Igrao sam standardno, dao taj gol kojim smo osvojili bod protiv Titograda, u tom trenutku velik jer smo bili u krizi. Sa svima sam imao odličan odnos, počev od saigrača među kojima sam pronašao prijatelje za cio život, preko sportskog direktora Čakara, trenera Mulalića, do ostalih u klubu. Imali smo izuzetnu atmosferu. Sarađivao sam možda i sa najboljom grupom momaka koje sam sreo u karijeri. Svi problemi su nas ojačali, držali smo se kao jedan i zato smo nagrađani. Saradnja sa Rudarom je istekla, a u međuvremenu nijesam razgovarao sa sportskim direktorom oko ostanka u Pljevljima. Počeo sam već da razmišljam o narednim izazovima”, ističe nekadašnji fudbaler Bokelja, Titograda, Grblja, subotičkog Spartaka, švedskog Vasalundsa, te ruskog Arsenala iz Tule i Himika.

Rudar su već napustili Velizar Janketić i Igor Ćuković, koji su prešli u Budućnost, odlazak su najavili Ermin Seratlić i Danilo Marković, a ranije je obaveze pod Golubinjom završio Brazilac – Tijago Farija, kao i Kragujevčanin Marko Krasić.

Izvor: Pobjeda

O RTPV

Pročitajte i

Breznica slaže zanimljivu ekipu

Fudbalerke Breznice iz Pljevlji pripremaju se za početak nove takmičarske sezone u Crnoj Gori, koja …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *