Naslovna / Vijesti / Hronika / UP: Apel vozačima ali i roditeljima

UP: Apel vozačima ali i roditeljima

I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, akcija, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, na putevima u Crnoj Gori je do sada tokom ovog mjeseca evidentiran povećani broja saobraćajnih nezgoda, u kojima su život izgubila četri lica.

Nažalost, čak tri stradala lica su bila 2002. godište (18 godina), dok je njih pet u nezgodama zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život, godišta između 2000. i 2003.

Uprava policije skreće pažnju, da u bilo kojoj drugoj državi na svijetu pa ni u Crnoj Gori, ne postoji objektivna ni realna mogućnost, da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik, kako bi vozači, zbog straha od eventualne kazne, usporili vožnju i prilagodili svoje ponašanje u saobraćaju.

Zbog toga apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da prilagode svoje ponašanje uslovima i stanju na putu, te da bezbjednom vožnjom, doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Takođe, apelujemo na roditelje da kategoriji mladih vozača (vozači do 24 godine), skrenu pažnju na poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilima.

Uprava policije će i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano prisustvo i preventivne aktivnosti, doprinese smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, ali još jednom apelujemo na sve vozače, da svojim ponašanjem doprinesu ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama, što je konačno i naš zajednički cilj.

O RTPV

Pročitajte i

In memoriam: Slobodan Vučinić (1947—2020)

Juče je preminuo Slobodan Vučinić. Vučinić je rođen u Pavinom Polju kod Bijelog Polja. Dobar …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *