Naslovna / Vijesti / Društvo / Šaranović: U srijedu konkurs za novih 50 polaznika Policijske akademije

Šaranović: U srijedu konkurs za novih 50 polaznika Policijske akademije

Policijska akademija, u srijedu, 22. jula, raspisaće konkurs za prijem 50 novih polaznika, izjavio je za Radio televiziju Crne Gore – RTCG direktor akademije Boban Šaranović.

U razgovoru za Jutarnji program RTCG Šaranović je istakao da će u srijedu, 22. jula, na sajtu www.policijskaakademija.me, na društvenim mrežama te ustanove, te u javnim glasilima biti objavljen tekst konkursa, u kojem će biti navedeni svi uslovi i procedure prijavljivanja.

“Opšti uslovi konkursa podrazumijevaju da kandidatkinja ili kandidat imaju završen četvrti stepen srednje škole, dok posebni uslovi propisuju da nijesu stariji od 28 godina, zaključno sa danom zatvaranja oglasa, da imaju crnogorsko državljanstvo, da nijesu kažnjavani i da se protiv njih ne vodi krivični postupak za krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti, da su dostojni za obavljanje poslova u policiji, u skladu sa zakonom, da imaju položen ispit za vozača „B“ kategorije, te da posjeduju osnovno znanje engleskog jezika i osnova informatike“, istakao je Šaranović.

On je dodao i da je neophodno da kandidatkinja ili kandidat moraju ispuniti posebne fizičke, psihičke i zdravstvene uslove koji se utvrđuju u skladu sa aktima Akademije, odnosno u skladu sa Pravilnikom o regrutaciji i selekciji kandidata za više stručno obrazovanje sa kriterijumima za ocjenjivanje testova.

“Obrasci za prijavljivanje i instrukcije o popunjavanju mogu se dobiti u centrima i odjeljenjima bezbjednosti Uprave policije, ili preuzeti sa zvaničnog sajta Policijske akademije www.policijskaakademija.me“, navodi Šaranović.

Uz prijavu, prema riječima Šaranovića, kandidati/kinje prilažu originalna dokumenta ili ovjerene fotokopije i to: svjedočanstva u posljednja tri razreda srednje škole, diplomu o završenoj srednjoj školi – IV stepen, uvjerenje da se protiv kandidata/kinje ne vodi krivični postupak, vozačku dozvolu, javnu ispravu o završenoj obuci iz engleskog jezika, ukoliko kandidat/kinja nije učio/la engleski jezik u školi, javnu ispravu o završenoj obuci iz informatike, ukoliko kandidat/kinja nije učio/la informatiku u školi, kopiju zdravstvenog kartona, te ličnu kartu.

“Ukoliko kandidat tokom školovanja nije učio engleski jezik i informatiku potrebno je dostaviti javnu ispravu o završenoj obuci za navedene predmete. Takođe je bitno da nijedna ovjera ne smije biti starija od 6 mjeseci“, pojasnio je direktor Policijske akademije.

Šaranović je dodao i da zainteresovani kandidati/kinje prijave za upis sa potrebnom dokumentacijom mogu predati dostavljanjem putem pošte ili elektronskim putem.

“Prijava za upis, sa potrebnom dokumentacijom putem pošte, podnosi se na adresu: JU VSŠ “Policijska akademija”, Danilovgrad, Božova glavica bb, sa naznakom “Prijava na konkurs za upis XIV generacije”, dok se elektronski upis vrši putem sajta Policijske akademije“, istakao je Šaranović.

Konkurs će biti otvoren do 10. avgusta 2020. godine.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *