Naslovna / Sport / Rukomet / Najtalentovaniji rukometaši Rudara napustili klub

Najtalentovaniji rukometaši Rudara napustili klub

Pljevlja su podarila mnogo rukometnih generacija koje će se vječno pamtiti. Takva je bila i ova poslednja generacija, puna nadarenih  i perspektivnih momaka, međutim Rudar nije mogao da ih zadrži.

Ovi talentovani mladi momci imaju velike ambicije , i sa pravom su krenuli da ih ostvare.

Prije dvije godine prošetali su se Drugom ligom, u kojoj su bili ubjedljivo prvi i tako nagovjestili da se radi o ozbiljnom timu koji može da konkuriše i u Prvoj ligi. Tako je i bilo.

Praktično identičan tim koji se borio u Drugoj nastavio je borbu i u Prvoj ligi, uz par igrača koji su došli sa strane kako bi bio širi i raznovrsniji igrački kadar.

Tokom sezone u Drugoj ligi oslonci igre bili su: Čepić, Dragašević, Đulović, Ćorsović, Knežević  a naredne sezone u Prvoj ligi bitnu ulogu imali su i Matović, Đurašković i Eraković.

Dva bisera crnogorskog rukometa, Radojica Čepić i Arsenije Dragašević, nastaviće karijeru u Celju.

Čepić i Dragašević bili su motori i najbolji igrači Rudara tokom sezone, a te su igre prenijeli i u nacionalnom dresu kada su u februaru osvojili srebro na Mediteranskom prvesntvu. Obojica su izabrani u idealan tim prvenstva.

Sjajni bekovi su zimus dogovorili transfere u njemački Flenzburg, trebalo je da igraju za drugi tim slavnog njemačkog kluba i treniraju sa prvim, ali se ispriječila finansijska kriza zbog koronavirusa. Zbog toga je u igru ušao slovenački šampion i ugrabio tandem iz Pljevalja.

Miodrag Ćorsović je 20-godišnji pivot, visok 202 centimetra, koji je dominirao u odbrani, ali pokazivao i rukometno umijeće i u napadu. Bio je član kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore. Od sledeće sezone nastupaće za Lovćen i pokušati da pokaže svoj raskošni potencijal u najboljem rukometnom klubu u državi.

Još jedan gorostas od 2 metra napustio je Rudar, riječ je o Emiru Đuloviću. Lijevi bek koji plijeni svojim razornim šutem nastaviće karijeru u Austriji. Prethodne sezone dao je 30 golova na 11 mečeva. Atletske spoobnosti ovog momka su na visokom nivou, i napornim radom mogao bi napraviti sjajnu rukometnu karijeru.

Još jedna fantastična generacija koja će za temelj imati Pljevlja i Rudar, a kako će teći njihova rukometna karijere zavisiće isključivo od njih.

O Adnan Kuloglija

Pročitajte i

Korona otkazuje rukomet

Pandemija korona virusa utiče značajno na sport. Rukometni klub Rudar je objavio da se utakmica …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *