Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Bez prinudne naplate poreza do 1. septembra

Bez prinudne naplate poreza do 1. septembra

Odlukom o mjerama umanjenja negativnih efekata izazvanih epidemijom COVID-19 precizirano je da Opština Pljevlja do 1. septembra neće preduzimati mjere prinudne naplate poreza kako za pravna tako i fizička lica. Direktor Uprave lokalnih javnih prihoda, Dragomir Gospić pozvao je sve koji imaju redovna primanja da izmire obaveze kako bi izbjegli nagomilavanje.

Uprava lokalnih javnih prihoda u saradnji sa lokalnom upravom donijela je Odluku o mjerama umanjenja negativnih efekata izazvanih epidemijom virusa COVID-19. Prilikom donošenja odluke morali su imati obzir prema budžetu Opštine kako ne bi ugrozili finansiranje lokalne uprave.

„Dvije vrste mjera, jedna se odnosi na Upravu lokalnih javnih prihoda gdje ćemo dati olakšice prilikom plaćanja obaveza koje imaju preduzetnici i fizička lica prema Opštini Pljevlja i druga se odnosi na subvencionisanje građana i preduzetnika koji su pogođeni neposredno epidemijom.“, objašnjava direktor Uprave lokalnih javnih prihoda, Dragomir Gospić.

Poreske olakšice odnose se i na pravna i fizička lica.

„Opština Pljevlja neće preduzimati mjere prinudne naplate i neće obračunavati zateznu kamatu za neblagovremeno plaćanje. Odlukom je predviđeno da se obaveze koje preduzetnici i fizička lica iz bilo kog razloga ne plate na vrijeme, Opština Pljevlja do 1. septembra neće preduzimati mjere prinudne naplate.“, kaže Gospić.

Ugostitelji do 1. septembra neće plaćati porez, neće im biti obračunata lokalna komunalna taksa za period dok ne rade, kao ni naknada za pristup putu i odložiće im se plaćanje dodatka Turističkoj organizaciji Pljevlja.

Iz ove Uprave pozivaju sve koji su mogućnosti, imaju redovna primanja, da izmire obaveze kako se ne bi nagomilavale u narednom periodu.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Od početka godine naplaćeno 706 miliona eura poreskog duga

Od početka godine naplaćeno je više od 706 miliona eura, plan po rebalansu budžeta premašen …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *