Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Isplata tuđe njege i pomoći počinje 4. avgusta

Isplata tuđe njege i pomoći počinje 4. avgusta

Vlada je na sjednici održanoj 23. jula usvojila zaključak kojim će se obezbijediti nastavak prava koje je bilo obezbijeđeno u martu, odnosno kojim će se omogućiti kontinuirana isplata korisnicima po osnovu dodatka za tuđu njegu i pomoć, ličnu invalidninu, kao i prava na materijalno obezbjeđenje po osnovu nesposobnosti za rad, kojima je pravo utvrđeno u ograničenom trajanju. Isplata će početi u utorak 4. avgusta, saopšteno je danas iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Kako se ističe, Vlada je zaključkom omogućila svim korisnicima čiji zahtijev nije razmatrala komisija kontinuitet u ostvarivanju prava od perioda prestanka prava do ponovnog uspostavljanja rada komisija, kada će se preispitati nastavak korišćenja tih prava.

“Napominjemo da usljed nove epidemiološke situacije izazvane koronavirusom nije bilo moguće funkcionisanje socio-ljekarskih komisija. Centri za socijalni rad će korisnicima koji su podnijeli zahtjev, a socio-ljekarska komisija ih ocijeni opravdanim, priznati pravo od dana podnošenje zahtijeva, kao i do sada, pa im pravo nije ugroženo”, naglašavaju u Ministarstvu.

Taj resor će, dodaju, intenzivno raditi na zaštiti ranjivih kategorija stanovništva.

“Donošenjem ove odluke Vlada nastoji da očuva socijalnu sigurnost u složenim okolnostima izazvanim epidemijom”, zaključuju u Ministarstvu.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Za dvije godine Crna Gora će imati 5G mrežu

Najvažnijii izazovi koji očekuju Agenciju za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) u narednom četvorogodišnjem …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *