Naslovna / Sport / Fudbal / Pogonski motori fudbalskog kluba Rudar i dalje na čekanju

Pogonski motori fudbalskog kluba Rudar i dalje na čekanju

Dok svi prvoligaški klubovi treniraju i pripremaju se za novu sezonu, to nije slučaj sa Rudarom. Cjelokupna situacija podsjeća na početak prethodne sezone, kada su Pljevljaci okupili tim deset dana prije starta sezone i ušli potpuno fizički nespremni i neuigrani u takmičarske mečeve.

Već tri sezone fudbalski klub Rudar liči na posrnulog diva kojem je glava otkinuta, i od tada „tijelo“ luta bez jasne slike sadašnjosti i bez cilja za budućnost.

Kada je kompanija Duška Šarića prestala da finansira Rudar, počeli su problemi. Bile su to zlatne godine pljevaljskog fudbala u kojima je Rudar dominirao u državnim takmičenjima, i donijele Rudaru epitet najtrofejnijeg kluba državi. Sa tim epitetom ide i ogroman ugled koji je klub imao u državi i regionu.

Međutim, u poslednje tri sezone finansijska situacija je nepovoljna, samim tim trpi i uprava kluba, kao i igrači.

Trenutne  probleme pokušava da riješi Damir Čakar, koji jedini ima zvaničnu funkciju u klubu. On je preuzeo prije početka prošle sezone ulogu sportskog direktora, a i na par utakmica je vodio klub kao trener.

Čakar je kazao da se ekipa osipa, jer novca nema, nema finansijskog plana, nema plana i programa rada, i da ne znaju kada će početi pripreme i ko će voditi ekipu sa klupe. Za nekoliko dana biće održan sastanak, sa veoma ozbiljnim ljudima, koji imaju uticaja i već su se dokazali kao prijatelji Rudara. Pollije toga ćemo znati da li je napravljen korak naprijed ili smo i dalje daleko od Rudara kakvog zaslužuju Pljevljaci, dodao je Damir.

Bivši fudbaler Partizana zahvalio se i treneru Aleksandru Miljenoviću koji bio spreman da preuzme veliki rizik na sebe i počne sa radom u jednoj izuzetno teškoj situaciji, ali naredne sezone Miljenović definitivno neće biti trener Rudara.

Naime, postoje nagovještaji da momci koji su rođeni u Pljevljima a koji igraju van, da se pokušaju vratiti u matični klub i da upravo oni budu jezgro ovosezonskog Rudara. Uz momke iz omladinske škole Rudara, i još par iskusnih crnogorskih prvoligaških igrača, može se stvoriti perspektivan tim koji će imati isti cilj kao i prethodni sastav Rudara – ostanak u ligi.

Kako je najavljeno iz FSCG sezona bi trebalo da počne sredinom avgusta.

Vidjećemo šta će nam donijeti vrijeme koje je pred nama, mnogo je pitanja na koje klub nije odgovorio, i moraće da požure sa odgovorima, jer vrijeme neprekidno curi.

O Adnan Kuloglija

Pročitajte i

Kako je fudbalski klub Rudar dotakao dno?

Fudbalski klub Rudar zbog finansijske situacije proživljava najteže trenutke poslednjih decenija. Klub nije u mogućnosti …

Jedan komentar

  1. Sramota za Pljevlja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *