Naslovna / Vijesti / Društvo / Do rezultata testa na korona virus preko portala ezdravlje.me

Do rezultata testa na korona virus preko portala ezdravlje.me

Fond za zdravstveno osiguranje sjutra pokreće novi elektronski servis „Kovid-19“, namijenjen osiguranicima testiranim na prisustvo novog korona virusa, a putem kojeg će oni moći da dobiju informacije o rezultatima testa.

Kako je Pobjedi kazao direktor Fonda Sead Čirgić, kako su i najavili, nastavljaju sa digitalizacijom zdravstvenog sistema i razvojem e-servisa za potrebe osiguranika.

“Svi osiguranici Fonda biće u prilici da putem jedinstvene platforme ezdravlje, preko portala ezdravlje.me i mobilnih aplikacija samostalno imaju uvid u rezultate urađenih analiza, to jeste rezultate testova na novi kovid-19 virus”, rekao je Čirgić.

On je objasnio da se podaci o rezultatima testiranja u integralni informacioni sistem zdravstva preuzimaju elektronski i po automatizmu iz baze podataka Instituta za javno zdravlje i biće dostupni građanima odmah nakon dobijanja rezultata u laboratorijama ove ustanove.

“Zahvaljujući strukturi i apsolutnoj integralnosti zdravstvenog informacionog sistema kojim Fond rukovodi, a shodno zahtjevima struke, informacije o rezultatima testiranja na korona virus biće dostupne i izabranim doktorima na primarnom nivou. Na taj način kroz elektronski model najave pacijenta, izabrani ljekari putem informacionog sistema biće blagovremeno upozoreni na prisustvo virusa, prije prijema pacijenta u samu ambulantu, što omogućava dodatne mjere opreza, odnosno kvalitetniju preventivu i veći stepen zaštite zdravlja ljekara i medicinskog osoblja”, naglasio je Čirgić.

Prema njegovim riječima, još jednim elektronskim servisom, razvijenim u vremenu pandemije, Fond za zdravstveno osiguranje, putem informacionih tehnologija, pokušava da pruži efikasan odgovor na krizu, olakša građanima i rastereti zdravstveni sistem.

Uslov za pristup portalu ezdravlje je PIN kod koji se može elektronskim putem dobiti od kuće i broj zdravstvene knjižice.

Čirgić je pozvao osiguranike da sve što mogu da završe elektronskim putem koriste e-servise, kako radi svoje, tako i radi sigurnosti medicinskog osoblja.

Izvor: Pobjeda

O RTPV

Pročitajte i

Epidemiolog Laušević: Uz odgovornost svih do bezbjednih škola

Epidemiološka situacija može se kontrolisati samo ukoliko najmanje 95 odsto populacije poštuje propisane protiv epidemijske …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *