Naslovna / Sport / Fudbal / Fudbalska sezona 2020/2021 kreće 15. avgusta

Fudbalska sezona 2020/2021 kreće 15. avgusta

Članovi Izvršnog odbora prihvatili su izvještaje Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbijednost i sigurnost o proljećnjoj polusezoni u svim takmičenjima koja organizuje Fudbalski savez Crne Gore.

Na sjednici je jednoglasno usvojen kalendar takmičenja za jesenji dio sezone 2020/21 kao i Propozicije Telekom 1. CFL, Druge lige, Omladinske, Kadetske, Ženske i Futsal lige, kao i Kupa Crne Gore za seniore.

Kalendar takmičenja i usvojene Propozicije predviđaju sljedeće:

Telekom 1. CFL
Takmičenje u eltinom rangu počinje 15. avgusta i tokom jesenjeg dijela sezone, koji se završava 13. decembra, odigraće se 19 prvenstvenih kola. Shodno odluci donijetoj na V sjednici Izvršnog odbora tokom sezone 2020/21 timovi koji nastupaju u Telekom 1. CFL biće obavezni da tokom svih 90 minuta utakmice na terenu imaju dva igrača koja su na dan odigravanja utakmice mlađa od 21. godinu.

Druga liga Crne Gore
Takmičenje u Drugoj ligi Crne Gore počinje 23. avgusta i u jesenjem dijelu sezone, koji se završava 3. decembra, odigraće se 19 prvenstvenih kola. Shodno odluci donijetoj na V sjednici Izvršnog odbora tokom sezone 2020/21 timovi koji nastupaju u Drugoj ligi Crne Gore biće obavezni da tokom svih 90 minuta utakmice na terenu imaju dva igrača koja su na dan utakmice mlađa od 21. godinu.

Kup Crne Gore
U predstojećoj sezoni Kup Crne Gore biće sproveden u izmijenjenom formatu. Za naslov pobjednika Kupa boriće se ekipe koje su u prethodnoj sezoni učestvovale u Telekom 1. CFL i šest najbolje plasiranih ekipa Druge lige Crne Gore iz nedavno završene sezone. U osmini finala i četvrtfinalu igraće se po jedna utakmica, dok će se u polufinalu igrati dva meča (kod kuće i na strani).

Omladinska i Kadetska liga
Od sezone 2020/21 format takmičenja u Omladinskoj i Kadetskoj ligi biće promijenjen i takmičenje će se odvijati u po dvije grupe. Na kraju jesenjeg dijela po tri najslabije plasriane ekipe će ispasti iz grupe A u grupu B, dok će tri najuspješnije ekipe će biti promovisane iz grupe B u grupu A.

Grupa A Omladinske lige brojaće osam ekipa, dok će grupa B imati deset ekipa. U Kadetskoj ligi obje grupe imaće po deset ekipa. Takmičenje Omladinskoj i Kadetskoj lige počeće 23. i 24. avgusta.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su danas liste sudija i kontroloradelegata Telekom 1. CFL i Druge lige za narednu takmičarsku sezonu.

O Adnan Kuloglija

Pročitajte i

Golgeterski bum Vuka Strikovića: Tri gola za 20 minuta u trećem meču u karijeri

Rudar je u drugom kolu upisao prvu pobjedu u Telekom Prvoj fudbalskoj ligi, a nakon …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *