Naslovna / Vijesti / Društvo / Uspješno realizovana jedna od aktivnosti projekta “Korak po korak, zajednički do cilja” Nevladinog udruženja “Viva Vita”

Uspješno realizovana jedna od aktivnosti projekta “Korak po korak, zajednički do cilja” Nevladinog udruženja “Viva Vita”

Projekat „Korak po korak, zajednički do cilja“ sprovodi NVU „Viva Vita“ a podržan je u okviru regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu /RILOUD/ koji finansira Evropska unija a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj. Kroz ovaj ekološki projekat „Viva Vita“ je nabavila kontejnere za potrebe DOO „Čistoća“ koji su raspoređeni u MZ Golubinja.

Rukovodilac RJ “Održavanje javnih površina” kazala je das u kontejneri  stavljeni u ulicam Blaža Jovanovića i Vukia Karadžića a kante za sitni otpad postavljene su u ulici Vuka Karadžića i Velimira Jakića.

Direktor DOO “Čistoća” Saša Ječmenica istakao je das mo svjedoci uspješne realizacije još jednog projekta naših tradicionalnih partnera kojijm smo obnovili dio komunalne infrastructure u MZ Golubinja.

Kroz projekat „Korak po korak, zajednički do cilja“ NVU „Viva Vita“ je nabavila za potrebe DOO „Čistoća“ 8 kontejnera za separativno odlaganje otpada i 25 betonskih parkovskih kanti sa metalnim uloškom – kazala je koordinatorka projketa Rosanda Terzić.

Ona je dodala da s obzirom da neke aktivnosti nisu mogl biti realizovane, zbog pandemije Covid -19 jer su podrazumjevale istovremeno prisustvo više učesnika, donator ijm je sugerisao da sva nepotrošena sredstva usmjere u humanitarne svrhe.

Nakon što su predložili da to budu paketi humanitarne pomoći za radnike DOO “Čistoća” i ugrožena staračka domaćinstva, RILOUD iz Podgorice im je uplatio i dodatna sredstva.

Terzić je naglasila da su 28 paketa podijelili radnicima “Čistoće” – 8 radnicama koje se bave održavanjem zelenih površina u našem gradu i 20 radnicima koji su angažovani na sakupljanju i odlganju otpada.

Za ugrožena stračka domaćinstva ( na selu i u gradu)predviđeno je 185 paketa koji će preko opštinske organizacije Crvenog krsta biti distribuirani korisnicima. Svi paketi sadrže prehrambene proizvode i sredstva za higijenu, a u paketima za radnike DOO “Čistoća” dodata su sredstva za dezinfekciju i zaštitna sredstva – maske i rukavice – istakla je Terzić.

U Crnoj Gori Riloud program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Pljevlja, Nikšić, Tivat, Kotor i Podgorica.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

CAZAS: Godišnje 1.400 abortusa, većina namjernih

Povodom 26. septembra Svjetskog dana kontracepcije, iz CAZAS-a je saopšteno da se u Crnoj Gori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *