Naslovna / Vijesti / Društvo / Čestitka povodom Kurban bajrama glavnog imama Samira ef. Kadribašića

Čestitka povodom Kurban bajrama glavnog imama Samira ef. Kadribašića

Svi bajramujemo, svi se veselimo što dijelimo zajedničke bajramske radosti koje sa sobom nose univerzalne poruke moćne da osmisle i popune  svaki prostor i vrijeme.

Draga djeco, neka su vam mubarek i blagoslovljeni dani ovog Bajrama.  Neka vam u vašim porodicam svi njeni članovi posvete punu pažnju i vrijeme. Jer, to je za vas najvažnije, najdragocjenije i nejvrjednije.

Draga omladino, mubarek Bajramski dani neka vam budu ispunjeni  promišljanjima od kojih ćete imati koristi. Dani, sedmice, mjeseci i godine omladinske brzo prolaze. Ozbiljno razmišljajte i vremenu koje  dolazi poslije njih. Pripremite se za to vrijeme kako bi ga učinili što je moguće ljepšim i lagodnijim za vas.

Dragi studenti, neka vas Kurban- bajramski dani sa svim svojim obredima  inspirišu da budete najbolji studenti i da titulu “akademski građanin” dostojno promovišete u vašim životima.

Dragi roditelji, neka vam ovi mubarek Bajramski dani donesu porodični rahatluk. Budite čuvari lijepe roditeljske atmosfere u porodici i van nje. Bdijte nad potrebama vaš porodice, posebno nad odgojem vaše djece. Odgajajte vašu djecu da ih drugi ne odgajaju, jer ih niko ne može doživljavati svojom djecom kao vi.

Dragi radnici, mubarek vam Kurban- bajramski dani. Neka i vaša zarada koju stičete bude mubarek, a mubarek je ako je halal. Stičite imetak na halal način, čuvajte se harama. Budite dobri radnici ma šta radili. Čuvajte se na poslovima jer ste potrebni vašim porodicama živi i zdravi.

Drage dede i nane, neka vam Kurban- bajramski dani proteknu u vašem ličnom zadovoljstvu i da vam vrijeme koje živite bude ispunjeno srećom i blagostanjem. Vaše vrijeme posvetite vašoj djeci i unučadima, potrebni ste im.

Drage džematlije naših džamija, ove vakufe i džamije pomažite, čuvajte i održavjte. Volite ih i obilazite. Jer one su banja i liječilište, oaza i luka spasa za vas i vašu porodicu, vašu dušu i  srce. One su garant čuvanja našeg vijekovnog vjerskog i nacionalnog  identiteta bez kojeg bi smo bili niko i ništa.

BAJRAM ŠERIF MUBARE OLSUN

od srca želim vama, vašim porodicama, vašim bližnjim i svima onima koje volite.

Glavni imam medžlisa Pljevlja
Samir ef. Kadribašić

O RTPV

Pročitajte i

U četvrtak isključenja struje na seoskom području

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 3. decembra, bez napajanja električnom energijom u Pljevljima …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *