Naslovna / Vijesti / Politika / Vlada realizovala 78,3 odsto programa

Vlada realizovala 78,3 odsto programa

Vlada Crne Gore premijera Duška Markovića uprkos pandemiji korona virusa realizovala je 78,3 odsto programa za I i II kvartal 2020. godine, pokazao je Izvještaj koji je usvojila Vlada na sjednici održanoj 23. jula.

“Programom rada Vlade Crne Gore za I i II kvartal 2020. godine planirano je ukupno 157 tema, od čega 52 teme iz nadležnosti Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i 105 tema iz nadležnosti Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem. Od ukupnog broja planiranih tema realizovano je 48 iz nadležnosti Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i to: 46 iz tematskog dijela i dvije teme iz normativnog dijela, kao i 75 tema iz nadležnosti Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem, i to: 48 iz tematskog dijela, 9 iz normativnog dijela Programa i 18 prioritetnih razvojnih projekata, pa ukupna realizacija programa rada Vlade Crne Gore za I i II kvartal 2020. godine iznosi 78,3 odsto”, navodi se u usvojenom dokumentu.

Pored tema predviđenih programom rada Vlade Crne Gore za 2020. godinu, Vlada je u I i II kvartalu ove godine razmotrila ukupno 711 tema i to: 11 predloga zakona, jedan nacrt zakona, 27 uredbi, 149 odluka, 198 informacija, 66 izvještaja, 2 ugovora/sporazuma, 22 platforme, dala mišljenje ili saglasnost na 11 predloga zakona, šest iniicjativa i jedan amandman, te razmotrila 217 drugih tema iz nadležnosti Vlade.

Stoprocentnu realizaciju obaveza imaju: Kancelarija za evropske integracije koja je od devet obaveza realizovala svih devet, Ministarstvo kulture sa dvije zadate realizovane obaveze, Ministarstvo sporta sa četiri realizovane obaveze, Ministarstvo nauke sa svih pet realizovanih zadatih obaveza, Ministarstvo odbrane sa sve četiri realizovane obaveze, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja sa svih 14 realizovanih obaveza kao i Ministarstvo pravde sa svih pet realizovanih obaveza.

Ministarstvo unutrašnjih poslova od ukupno 16 tema je realizovalo 15 sa procentom izvršenja od 93,8 odsto, Ministarstvo održivog razvoja i turizma je od 14 tema realizovalo pola.

Ministarstvo ekonomije od ukupno 30 tema realizovalo je 24 sa procentom izvršenja od 80 odsto, Ministarstvo finansija je od 15 tema realizovano devet sa procentom izvršenja od 60 odsto.

Ministarstvo javne uprave je od četiri teme realizovalo tri sa procentom izvršenja od 75 odsto, Ministarstvo vanjskih poslova je od tri realizovalo dvije sa procentom izvršenja od 66,7 odsto.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je od ukupno šest tema realizovalo pet sa procentom izvršenja od 83,3 odsto, Ministarstvo prosvjete od ukupno pet realizovalo jedan sa procentom izvršenja od 20 odsto, Ministarstvo rada i socijalnog staranja od ukupno 10 realizovalo šest sa procentom izvršenja od 60 odsto.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava od ukupno pet tema je realizovalo četiri sa procentom izvršenja od 80 odsto i Ministarstvo zdravlja je od ukupno šest realizovalo četiri sa procentom izvršenja od 66,7 odsto.

Izvor: RTCG

O RTPV

Pročitajte i

Saopštenje za javnost povodom šovinističkih poruka u Pljevljima

Povodom šovinističkih poruka usmjerenih protiv naših sugrađana – pripradnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *