Naslovna / Vijesti / Društvo / Muralima uljepšavaju grad

Muralima uljepšavaju grad

Kroz projekat “Street art” festivala koji Opština Pljevlja organizuje u saradnji sa lokalnom Turističkom organizacijom i lokalnim umjetnicima na više lokacija u gradu vrši se oslikavanje murala sa različitim motivima. Iz Turističke organizacije pojašnjavaju da je koncept oslikavanja grada potekao od ideje da se oplemenjivanjem javnog prostora i promovisanjem Pljevalja kao mjesta ugodnog za život, istovremeno afirmišu savremene forme umjetnosti.

Uzevši u obzir da se murali realizuju u javnom prostoru, poseban naglasak je na radovima koji estetski korenspondiraju i kreativno oslikavaju kontekst grada i lokalne zajednice. Dosad su oslikani motivi prirode na dijelu Grdaskog stadiona pod Golubinjom, kao i na trafostanici na Trgu Đorđija Peruničića, a u toku je oslikavnje zida u Ulici Marka Miljanova. Takođe, u planu je i oslikavanje zida stambeno – poslovne zgrade AD “Proljeće komerc” u centru grada – kaže direktorica Turističke organizacije Pljevlja Vanja Vukojičić uz napomenu da manifestaciju, koja se po prvi put organizuje u Pljevljima, finansijski i logistički su podržali sponzori Rudnik uglja, kao i preduzeća “CEDIS”, “Tehno-gradnja” i “Termomont Pljevlja“.

Vukojičićeva je poručila da će Opština Pljevlja i Turistička organizacija u saradnji sa umjetnicima i u budućnosti realizovati ovakve i slične projekte, uz težnju da manifestacija za živi i da se oslikanim umjetničkim muralima kreiraju nove turistički atraktivne lokacije.

Izvor: dan.co.me

O RTPV

Pročitajte i

Kavarić: Ohrabruje pad broja pregleda u kovid ambulantama

Pad broja pregleda u kovid ambulantama zabilježen je od 14. septembra, kaže direktor Doma zdravlja …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *