Naslovna / Vijesti / Društvo / Hrapović: Situacija u Pljevljima povoljnija, zdravstveni radnici na visini zadatka

Hrapović: Situacija u Pljevljima povoljnija, zdravstveni radnici na visini zadatka

Ministar zdravlja Kenan Hrapović obišao je danas zdravstvene ustanove u Pljevljima i uvjerio se u uspješan način organizacije njihovog rada i funkcionisanja u periodu epidemije koronavirusa.

“Sve zdravstvene institucije u Pljevjima, Opšta bolnica, Dom zdravlja, kao i jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć organizovani su na način da svi pacijenti dobijaju pravovremenu zdravstvenu zaštitu, a posebna pažnja usmjerena je na one koji su zaraženi ili se sumnja na infekciju Covidom19”, kazao je Hrapović.

U pljevaljskoj bolnici trenutno se nalazi devet Covid pacijenata i jedan sa sumnjom na infekciju, koji se nalazi u trijažnom punktu. Svi hospitalizovani pacijenti su sa lakšom kliničkom slikom, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

„Ova ustanova, na čelu sa menadžmentom i osobljem, organizovala je rad na svim odjeljenjima u skladu sa protokolima struke kako bi se rizik od infekcije, kako zaposlenih, tako i pacijenata sveo na minimum, a zdravstvena briga i njega onima kojima je potrebna odvijala nesmetano. Za ovo posebnu zahvalnost izražavam zdravstvenim radnicima i saradnicima, kao i nemedicinskom osoblju, koji svako u okviru svojih ingerencija obavlja poslove angažovanije nego ikad, a sve c ciljem uspješne borbe protiv epidemije“, rekao je Hrapović.

Bolnica u Pljevljima raspolaže sa pet respiratora, od čega su tri transportna, što je posebno značajno za ustanovu paviljonskog tipa kakva je ova bolnica. Takođe, sve zdravstvene ustanove imaju dovoljno lične zaštitne i medicinske opreme i zalihe se zanavljaju na vrijeme i u skladu sa potrebama, o čemu menadžment posebno mora voditi računa.

Dom zdravlja i jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Pljevljima, tačnije zaposleni u ovim ustanovama, takođe vanrednim naporima daju nemjerljiv doprinos naporima da se suzbije širenje infekcije na teritoriji opštine.

„Uzimajući u obzir broj novooboljelih od koronavirusa u Pljevljima, možemo biti blagi optimisti da se situacija sa epidemijom u gradu polako smiruje. Svjedoci smo ipak kako je granica od nijednog do više stotina oboljelih za samo nekoliko dana krhka i tanka i kako odgovornim odnosom prema epidemiološkim preporukama svi možemo biti dio rješenja”, kazao je Hrapović.

Ministar je apelovo na sve građane Pljevalja da strogo vode računa o svom, ali i zdravlju svojih najbližih, kako bi kao društvo i zajednica bili pobjednici pošasti virusa koji je pokorio cijeli svijet.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *