Naslovna / Vijesti / Politika / Покрет за Пљевља: Олуја

Покрет за Пљевља: Олуја

Данас је 4.август, дан када је прије 25 година започела злочиначка  хрватска војно – полицијска акција „Олуја“ у којој  је протерано 250 хиљада Срба из Хрватске,и   убијено 2000, углавном цивила. Сјутра ће у Книну бити одржана традиционална прослава, којој ће по први пут присуствовати и један Србин, и уз то потпредсједник Владе Хрватске Борис Милошевић. Прва асоцијација која човјеку пада на памет је поступак кнеза Милоша Обреновића, који је зарад побољшања српско-турских односа и очувања сопствене позиције, послао у Истанбул главу свог кума вожда Карађорђа. Судбина династије Обреновић која је нестала са политичке сцене Србије, најбоља је опомена да нема тог разлога, па макар га звали и државним,  да се кумовска глава шаље онима који су нас 5 вјекова држали у ропству, поготову ако је тај кум био вођа Првог  српског устанка. Треба ли се данас бацати дрвљем  и камењем на Бориса Милошевића? И ако смо увјерени да је погријешио,ипак  сматрамо да то не треба чинити. Ово због тога што он жртвује своју политичку главу и сопствену политичку каријеру, вјерујући да ће тим чином поправити положај српског народа у Хрватској.

Код Срба у Црној Гори  само помињање имена Олуја изазива нелагоду, јер се све чешће са многих адреса највављује црногорска олуја која би требала да ријеши питање Срба и Српске православне цркве у Црној Гори. А да није ријеч о глупостима и будалаштинама незнавених потврђује и недавна писана изјава предсједника Владе Душка Марковића, који је светосавље изједначио са фашизмом. Чињеница је да никада у Црној Гори  и њеној вјековној историји, није  посијано толико сјемена зла и мржње као у  вријеме владавине ДПС –а и његових сателита. Врхунац тог зла је усвајање сатанистичког Закона о слободи вјероисповијести и прогон Српске православне цркве. Опет је главна мирођија у том прогону нико други до предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, који ће се као декларисани атеиста „ до последег даха борити за црногорску православну цркву“ . Опет невиђена лаж. Још 90 – тих година је он направио карикатуру од Црногорске православне цркве са распопом Мирашем Дедаићем на челу. Суштина је у намјери да најмногољуднију вјерску заједницу у Црној Гори, Српску православну цркву са континуитетом од 800 година утјера у Мирашев тор.

Због тога је господар Црне Горе расписао изборе усред љета кад  им  вријеме није. Поготову што је у јеку други талас  епидемије вируса корона. Примјери Србије, Хрватске и Сјеверне Македоније показују, да је након одржаних избора дошло до разбуктавања епидемије. Нису у питању само избори већ чињеница да „уз суво гори и сирово“,па свака власт због избора жмури на кршење превентивних мјера,  од утакмица, преко кафића, диско клубова до плажа. Уз то ако се зна, да се  тзв.НКТ читаво вријеме понашао селективно, по принципу хапси њихове ( владике, свештенике и литијаше), а толериши комите, суверенисте и криминалце, није тешко закључити да ће нам након избора, без обзира ко побједи, што би рекао др Мугоша „ пући погибија“ од короне. Али што би рекао Његош „ удар нађе искру у камену“ , Покрет за Пљевља поздравља и подржава велику коалицију  ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ.

СВИ ЗАЈЕДНО, НЕ ДАМО СВЕШТЕНИКЕ И СВЕТИЊЕ!

ПОКРЕТ  ЗА  ПЉЕВЉА

O RTPV

Pročitajte i

Saopštenje za javnost povodom šovinističkih poruka u Pljevljima

Povodom šovinističkih poruka usmjerenih protiv naših sugrađana – pripradnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *