Naslovna / Vijesti / Društvo / Crna Gora otvara granice za državljane Rusije i Azerbejdžana

Crna Gora otvara granice za državljane Rusije i Azerbejdžana

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti NKT odlučilo je da otvori granice za državljane Rusije i Azerbejdžana.

“Operativni štab za turističku privredu predložio je NKT-u, između ostalog, da Ruska Federacija i Republika Azerbejdžan budu dodate na “zelenu listu” država čiji rezidenti mogu da ulaze u Crnu Goru bez ostalih uslova, kao i da NKT razmotri dalju liberalizaciju ulaska u Crnu Goru rezidenata država Zapadnog Balkana”, saopšteno je iz Vlade.

U Vladi pojašnjavaju da je NKT sagledavajući epidemiološku situaciju u državama regiona, i naročito pouzdanost i relevantnost dostupnih podataka, kao i potrebe crnogorske turističke privrede i nacionalne interese Crne Gore, ocijenilo da nema smetnji za liberalizaciju ulaska ruskih i azerbejdžanskih rezidenata.

“Odluka o rezidentima država okruženja prolongirana je dok IJZ ne dostavi procjenu epidemiološkog rizika po Crnu Goru po osnovi liberalizacije ulaska rezidenata zemalja okruženja i to za svaku državu pojedinačno”, napominju u Vladi.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je analizirajući djelovanje svih segmenata sistema naročito istaklo profesionalan rad i veliko požrtvovanje zaposlenih u domovima za stare i JU Zavod „Komanski most“.

“Stoga je resornom ministarstvu preporučeno da se zaposlenima u ovim ustanovama dodijeli za vanredne napore jednokratna materijalna naknada”, ističu iz Vlade.

O RTPV

Pročitajte i

U četvrtak isključenja struje na seoskom području

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 3. decembra, bez napajanja električnom energijom u Pljevljima …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *