Naslovna / Vijesti / Hronika / Uprava policije: Dvije krivične prijave u Nikšiću i Pljevljima zbog privrednog kriminaliteta

Uprava policije: Dvije krivične prijave u Nikšiću i Pljevljima zbog privrednog kriminaliteta

Policija u Nikšiću i Pljevljima je podnijela nadležnim tužilaštvima krivične prijave protiv dvije osobe zbog delikata iz oblasti privrednog kriminaliteta.

Pljevaljska policija je podnijela krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv jednog lica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo utaja poreza i doprinosa. Krivična prijava je podnijeta protiv A.D. (50) iz Pljevalja.

On, kako se sumnja, u periodu od 2012. do 2019. godine u namjeri da u potpunosti ili djelimično izbjegne plaćanje poreskih obaveza, nije podnosio poreskom organu prijavu po osnovu PDV-a i poreza na dohodak fizičkih lica. Naime, on nije prijavio prihod po osnovu izgradnje i prodaje stanova i poslovnih objekata u iznosu od oko 81.000 eura i porez na dohodak fizičkih lica u iznosu od oko 7.300 eura, te je na taj način, sumnja se, nanio štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 88.000 eura.

Nikšićka policija je podnijela krivičnu prijavu protiv A.N. (30) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

On je, sumnja se, kao zaposleni u privrednom društvu „Tehnomax“ u Nikšiću zloupotrijebio svoj položaj i prekoračio granicu svojih ovlašćenja tako što je u periodu od kraja 2018. godine do juna 2020. godine donosio fotokopije ličnih karata od svojih poznanika i rodbine na osnovu kojih je potpisivao formulare Hipotekarne banke i na osnovu takve dokumentacije podizao robu i prodavao je nepoznatim licima.

A.N. je, osim toga iz prodajnog objekta u periodu od januara do juna 2020. godine uzimao robu koju nije evidentirao preko kase i bez znanja računo – polagača sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom  iznosu od 140.828 eura.

O RTPV

Pročitajte i

U Podgorici, Beranama i Pljevljima procesuirana po jedna osoba zbog kršenja mjera

Zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima policija je podnijela krivične prijave protiv tri osobe, objavljeno je …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *