Naslovna / Vijesti / Društvo / Nastavljeno rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u bezbjednosnim službama

Nastavljeno rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u bezbjednosnim službama

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 6. jula 2020. godine, bez održavanja sjednice, dala saglasnost za preusmjerenje sredstava iz Tekuće budžetske rezerve za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti – Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije, Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Policijskoj akademiji i zadužila Ministarstvo finansija da preusmjeri sredstva u iznosu od 400.000 eura iz Tekuće budžetske rezerve na žiro račun Sindikata bezbjednosnih institucija – Stambeni fond, saopšteno je iz MUP-a.

Sredstva se prenose na osnovu Sporazuma o obezbjeđivanju novčanih sredstava za podršku u rješavanju stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti, koji je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, u ime Vlade Crne Gore, potpisao 25. septembra 2018. godine sa Sindikatom bezbjednosnih institucija.

Tom prilikom, ministar Nuhodžić je saopštio: “Ulaganje u povećanje bezbjednosti nije trošak, već investicija, a ujedno i način da budemo za korak ispred onih koji žele da zloupotrijebe zakon”.

Na osnovu ovog Sporazuma sa sindikalnim partnerima, a uz značajnu podršku lokalnih samouprava i Vlade Crne Gore koja je za tri godine opredijelila 1.200.000 eura, više od 500 porodica je riješilo jedno od najvažnijih životnih
pitanja, pod povoljnim uslovima.

U septembru 2019. godine, ministar Nuhodžić je u Podgorici uručio ključeve stanova pripadnicima sektora bezbjedosti, krajem jula ove godine uručenje ključeva je upriličeno u Nikšiću, dok će ovog mjeseca na Žabljaku biti uručeni ključevi stanova pripadnicima Policije.

“Ne zaustavljamo se na ovome. U narednom periodu, radićemo na ispunjavanju uslova da se i u Herceg Novom, Baru, Ulcinju, Cetinju, Mojkovcu, Pljevljima i Beranama stvore mogućnosti za rješavanje stambenih potreba naših zaposlenih. Takođe, nećemo zanemariti ni mogućnost da kolegama koji se školuju za pripadnike bezbjednosnih službi, a to su mladi ljudi koji tek treba da stvaraju porodice, obezbijedimo bolji životni standard i veću sigurnost u budućnosti”,  najavio je Nuhodžić.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Više faktora uticaće na distribuciju vakcine

Šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović kazala je da će …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *