Naslovna / Vijesti / Društvo / Završeni radovi na rekonstrukciji Ul. Omladinska i dijela Ul. Tanasija Pejatovića

Završeni radovi na rekonstrukciji Ul. Omladinska i dijela Ul. Tanasija Pejatovića

Opština Pljevlja i doo „Vodovod“ nastavljaju realizaciju investicija na rekonstrukciji i adaptaciji distributivne vodovodne mreže u Pljevljima.

Ovogodišnjim planom investicija u distributivnu mrežu realizovaće se kompletna rekonstrukcija distributivne vodovodne mreže i priključaka za potrošače u Omladinskoj ulici, ulici Uroša Ružičića, Zlatiborskoj, dijelu Tanasija Pejatovića i dijelu Boračke ulice.

Planirane radove doo „Vodovod“ je završio na rekonstrukciji vodovodne mreže Omladinskoj ulici i dijelu ulice Tanasija Pejatovića. Vrijednost izvedenih radova iznosi oko 54.000 €.

Izvedeni radovi su se odnosili na ugradnju cijevi od poli-etilena PEHD klase za glavni cjevovod DN 110 ukupne dužine 404 m, za sekundarnu mrežu DN 63, DN 32 ukupne dužine 306 m. Izvedeni radovi na vodovodnoj mreži imali su za cilj zamjenu dotrajalog cjevovoda, povećanje profila, stabilizaciju pritiska i smanjenje gubitaka i kvalitetnije vodosnabdjevanje.

Rekonstrukcijom Omladinske i dijela Tanasija Pejatovića realizovana je kompletna rekonstrukcija centralnog jezgra grada kao prioritetna zona u cilju smanjenja gubitaka na mreži.

U periodu od 2014. do 2020. godine, rekonstruisana je distributivna vodovodna mreža sa priključcima za potrošače u sljedećim ulicama: 1. Decembar, Voja Đenisijevića, Boška Buhe, III Sandžačke, Volođina, Tršova, Kralja Petra, Miloša Kneževića, Miloša Tošića, Tanasija Pejatovića, Mirka Pejatovića, Omladinska, Glasinačka, Principova, a ove godine nastavak Omladinska i Tanasija Pejatovića.

Daljim redovnim i vanrednim monitoringom mjerenjima – ultrazvučnim mjeračima protoka utvrdiće se tačni efekti ulaganja, koji su doveli do smanjenja gubitaka sa preko 80% proizvedene vode na manje od 20% nakon radova.

O RTPV

Pročitajte i

Crna Gora uplatila za vakcine 646 hiljada eura

Iako vakcina protiv korona virusa još nije odobrena, a u fazi ispitivanja je više od …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *