Naslovna / Vijesti / Društvo / Kampanja Instituta za javno zdravlje: Ko istraje, toga je i megdan

Kampanja Instituta za javno zdravlje: Ko istraje, toga je i megdan

Riječima Marka Miljanova i Valtazara Bogišića, Institut za javno zdravlje Crne Gore je ranije započeo kampanju kojom apeluje na na solidarno i odgovorno ponašanje tokom pandemije koronavirusa. Služeći se primjerima ljudi koji su svojim djelovanjem dali veliki doprinos društvu, Institut za javno zdravlje podsjeća da su pomenute karakteristike bile presudne u mnogim teškim i izazovnim periodima crnogorske istorije.

Kampanja je danas proširena likom princeze Ksenije i riječima “Ko istraje, toga je i megdan” koje su dio čuvene drame “Princeza Ksenija od Crne Gore”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Predstavljanje rješenja sa adaptiranim likom princeze Ksenije i riječima iz istoimene drame, nije slučajno danas realizovano.

Naime, na današnji dan 1945. godine, žene u Jugoslaviji su izborile pravo glasa, dok su Crnogorke to isto pravo dobile četiri godine ranije.

“Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore su poručili da vjeruju da će djelo i riječi princeze Ksenije biti dodatni motiv svima nama da istrajemo u zajedničkoj borbi protiv pandemije koronavirusa”, zaključuju u saopštenju.

O RTPV

Pročitajte i

Najviše diskriminacije na radu

Građani smatraju da je najveći stepen diskriminacije u oblasti zapošljavanja, a najmanji u zdravstvu, pokazalo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *