Naslovna / Vijesti / Društvo / Objavljen naknadni konkurs za upis u prvi razred srednje škole

Objavljen naknadni konkurs za upis u prvi razred srednje škole

Ministarstvo prosvjete objavilo je Naknadni konkurs za upis u prvi razred srednje škole za školsku 2020/21. godinu, a ukupan broj mjesta u ovom upisnom roku je 2031. Prijava se vrši elektronski, putem portala www.upisi.edu.me od 14. do 17. avgusta 2020., saopšteno je iz Ministarstva posjete.

“U svim opštinama mjesta ima za sve učenike koji su završili osnovnu školu, a od ukupnog broja mjesta u ovom roku, na programima u trogodišnjem trajanju ima 635 mjesta, na programima u četvorogodišnjem trajanju 859 mjesta, a u gimnazijama 506 mjesta. Za učenike koji žele da se obrazuju po programima iz oblasti muzičke umjetnosti broj mjesta je 31”, navodi se u saopštenju.

U toku trajanja roka za podnošenje prijava za upis u školu, kako su kazali, komisija je dužna da svakog dana u 16 sati objavi ažuriranu rang listu kandidata, prijavljenih do 15 sati toga dana. Rang lista se objavljuje sajtu ili oglasnoj tabli škole i sadrži za svakog kandidata: ime, ime roditelja, odnosno staratelja, prezime, ostvareni broj bodova pojedinačno po kriterijumima koji se vrednuju za upis i ostvareni ukupan broj bodova.

“Konačna rang lista kandidata za upis u školu objavljuje se na oglasnoj tabli škole najkasnije do 19. avgusta. Nakon objavljivanja rang liste, prilikom upisa, učenici podnose školi originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenom priznanju, u rokovima koje odredi škola.
U junskom roku u prvi razred srednje škole upisano je 6302 učenika.

U obrazovne programe gimnazije upisano je 1928 učenika, u obrazovne programe stručnih škola u četvorogodišnjem trajanju 3174 učenika, a u programe u trogodišnjem trajanju upisano je 1200 učenika. Konkurs je objavljen na vebsajtu Ministarstva prosvjete”, zaključuje se u saopštenju.

O RTPV

Pročitajte i

Održan III Oldtajmer skup Pljevlja

Učestvovalo je 27 automobila iz Crne Gore. Izložba oldtajmera i proglašenje pobjednika je bila upriličena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *