Naslovna / Vijesti / Društvo / Mališani dobili poligone za igru

Mališani dobili poligone za igru

Podržavajući aktivnosti koje afirmišu važnost rasta i razvoja djeteta kroz igru, Opština Pljevlja je, uz pomoć školskih pedagoga započela projekat iscrtavanja rekreativno -edukativnih poligona koji podstiču na igru, razvoj motorike i logičko razmišljanje djece predškolskog i školskog uzrasta.

Plan je da se na više, saobraćajno rasterećenih površina u gradu koje su prepoznate kao atraktivne za mališane, bojama za beton otpornim na spoljašnje uticaje, iscrtaju poligoni koji nude mogućnost za igru, ali i učenje.

Akcija koju lokalna uprava realizuje u saradnji sa pljevaljskim entuzijastima iz ove oblasti, usmjerena je na zabavu i razvoj motoričkih sposobnosti najmlađih sugrađana i naišla je na mnoštvo pozitivnih komentara.

Kako je saopšteno iz Sekretarijta za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja, ova aktivnost će se realizovati i u narednom periodu, a ove godine će poligoni za igru mališanima biti dostupni kod Doma vojske, Sportskog centra “Ada”, na šetalištu u glavnog ulici, u blizini objekta Dnevnog centra i Zračka nade, kod dječijeg igrališta u naselju Gagovića imanje, u naseljima Moćevac i Guke.

O RTPV

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *