Naslovna / Vijesti / Društvo / Prvi put u Pljevljima ”Inženjerska škola nauke”

Prvi put u Pljevljima ”Inženjerska škola nauke”

Polaznici prvi Inženjerske škole nauka naučiće nove vještine iz oblasti inženjeringa. Radionice traju pet dana, prvi dio dnevnih radionica biće posvećen teoriji, a plan je da se u drugom djelu organizuje praktični rad.

Zainteresovani Pljevljaci, oni koje zanima nauka o inženjeringu, savremena dostignuća u energetici, zatim automatizovani sistem upravljanja i brojne teme na ovom polju  imaće priliku da čuju u okviru Inženjerske škole nauke. U organizaciji učestvuje nekoliko studenata Elektrotehničkog fakulteta.

“Prvi dio predavanja omogućava svim našim sugrađanima koji su mlađi, zainteresovani za ovu nauku da imaju priliku da čuju,vide i upoznaju se sa tim vidom predavanja, a u u poslepodnevnim časovima bile bi im organizovane praktične radionice.”, objašnjava iz Inženjerske škole nauke, Miloš Jelovac.

Jelovac napominje da su željeli da aktiviraju sve predavače iz našeg grada, jer su to veoma dobri studenti koji će da se vrate u naš grad, upravo onde gdje su počeli da grade karijeru, i pomognu građanima Pljevalja.

Angažovani su predavači sa Univerziteta Crne Gore, neki iz inostranstva. Kao i studenti  specijalističkih i master studija Elektrotehničkog fakulteta: Miloš Jelovac, Semra Bulut, Alija Dervić, Boris Jovanović, Branko Popadić, Jasna Zeković, Biljana Knežević i Katarina Kecojević.

Interesovanje svršenih osnovaca, srednjoškolaca i brucoša za pomenute radionice bilo je veliko, ali zbog trenutne situacije sa epidemijom COVID19 radionice će pohađati 20 učesnika.

“Pripremili smo prostorije i opremu koja nam je potrebna. Pridržavaćemo se svih mjera, obavezno je nošenje maski, zatim distanca, kao broj osoba u prostoriji.”, kaže iz Inženjerske škole nauke, Miloš Jelovac.

Inženjersku školu nauke otvoriće ministarka nauke Sanja Damjanović, a organizuje je NVO “Korak sa naukom” u saradnji sa Opštinom Pljevlja, Ministarstvom nauke, Univerzitetom Crne Gore, Američkim uglom, Rudnikom Uglja, EVC Montenegro.

Učesnici će steći nova znanja i vještine koje će moći da iskoriste u samostalnom radu kroz implementaciju svojih ideja.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

DPS Pljevlja: Milinković podnio ostavku, Živković na čelu Radne grupe

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Pljevlja Vlade Milinković podnio je ostavku na tu funkciju iz moralnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *