Naslovna / Vijesti / Društvo / U Pljevljima postoji veliki potencijal mladih, ali potrebne inicjative i uključenost

U Pljevljima postoji veliki potencijal mladih, ali potrebne inicjative i uključenost

Kada se priča o mladima često čujemo “Na mladima svijet ostaje”.  Na ovu temu razgovarali smo za Emirom Pilavom iz Kancelarije za mlade. On je posebno istakao da je primarni cilj kreirati što bolji ambijent za mlade u našoj Opštini, istovremeno apelovao na mlade da se više uključe u brojne aktivnosti.

Cilj Opštine Pljevlja, pri kreiranju Akcionog plana za mlade 2018 – 2020 bio je zadovoljni mladi u Opštini Pljevlja.

“Radimo na osnovu određenih aktivnosti koje podrazumijevaju treninge, radionice, veliki fokus stavljamo na pomoć istaknutim pojedincima iz oblasti obrazovanja, sporta, NVO sektora. U većini taj princip se odnosi na ono što oni traže od nas da im pružimo i izađemo u susret za sve njihove zahtjeve.”, kaže iz Kancelarije za mlade, Emir Pilav.

Na pitanje kakva je perspektiva i status mladih u našoj Opštini, Pilav odgovara: “S jedne strane ne smijemo biti preveliki kritičari, a istovremeno ne smijemo biti preveliki optimisti. Uvijek moramo naći neku sredinu koja nam služi da žargonski rečeno “guramo” tu priču naprijed. Iako bilježimo iza sebe taj trend da nažalost mladi zbog raznih situacija odlaze iz Pljevalja na nama je da napravimo ambijent da  mladi ostanu ili eventualno da se vrate u Pljevlja. Svjedoci smo da imamo neke sadržaje koji su razvijeniji nego što su nekad bili, što opet ide na ruku mladima.”

U našoj Opštini organizuju se brojne aktivnosti koji doprinose kreiranju boljeg i uspješnijeg ambijenta za mlade. Posebno treba pomenuti Omladinski klub, mjesto brojnih novih i kreativnih ideja.

“U brzom vremenskom intervalu Pljevlja će dobiti jedan savremen Omladinski klub koji će uz Kancelariju za mlade biti otvoren svim mladim ljudima.”

Društvene mreže su glavni kanali komunikacije sa mladim iako se u poslednje vrijeme stavlja fokus na neozbiljnost pomenute komunikacije, Pilav smatra da je najvažniji.

Ispred Kancelarije za mlade Pilav svim mladim šalje sledeću poruku.

“Generalna poruka za mlade je budite uporni, pomozite nam da bi mi vama pomogli. Pozivam mlade da se više uključe, a znam da imamo veoma veliki potencijal, samo treba da se mladi oslobode da znaju da ima neko za njih tu.”, zaključuje Pilav.

U narednom periodu plan je da se kroz emisije o mladim ostvari i saradnja sa našom medijskom kućom.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *