Naslovna / Vijesti / Društvo / Pljevlja: U bolnici 7 kovid pacijenata, 6 medicinara u samoizolaciji

Pljevlja: U bolnici 7 kovid pacijenata, 6 medicinara u samoizolaciji

Na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice u Pljevljima nalazi se 7 kovid pozitivnih pacijenata uglavnom sa lakom ili srednje teškom kliničkom slikom, kazao je direktor te zdravstvene ustanove Edo Lalović i dodao da su svi za sada stabilnog zdravstvenog stanja.

U samoizolaciji je, kako je kazao, 6 medicinskih radnika. Lalović je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore istakao i ljudske i profesionalne kvalitete medicinske sestre Dragane Loncović koja je juče preminula od posljedica korona virusa.

“Na Infektivnom odjeljenju se nalazi 7 kovid pozitivnih apcijenata uglavnom sa lakom ili srednje teškom kliničkom slikom. Svi su za sada stabilnog sdravstvenog stanja koje se redovno prati i pod stalnim su nadzorom. Njihovo stanje se prati iz sata u sat i u koliko postoji potreba oni se šalju u Opštu bolnicu u Nikšić koja je predviđena kao respiratorni centar za sjeverozapadni dio Crne Gore”, kazao je Lalović.

On je dodao i da je trenutno u samoizolaciji šest medicinskih radnika.

“Od kojih je jedan ljekar i pet medicinskih tehničara. Oni su dobrog zdravstvenog stanja i čekaju dva negativna PCR testa koji su uslov za vraćanje u redovne radne aktivnosti”, kazao je direktor Opšte bolnice Pljevlja.

Lalović je istakao i da u toj zdravstvenoj ustanovi raspolažu sa dva stacionarna i tri portabilna respiratora što je, kako je ocijenio, u ovom momentu sasvim dovoljno za Opštu bolnici Pljevlja.

Direktor bolnice je podsjetio i da je ta zdravstvena ustanova izgubila vrijednog i požrtavovanog radnika, Draganu Loncović koja je premiunula od posljedica korona virusa.

“Pljevljaska bolnica i opština izgubila je vrijednog i požrtvovanog medicinskog radnika. Ističem njene ljudske i profesinalne kvalitete. Ona je bila posebno omiljena. Sa tugom smo primili vijest o smrti naše medicinske sestre Dragane koja je bila i ostala uzor profesionalne etike među medicinskim osobljem u Pljevljima”, kazao je Lalović.

Posjećamo prije oko mjesec i po u Pljevljima je, takođe od korona virusa preminuo i dr Milo Jestrović iz Doma zdravlja.

Lalović ističe da u bolnici imaju kompletmnu zaštitnu opremu.

“To nije problem što se tiče pljevaljske bolnice”, zaključio je Lalović.

Izvor: RTCG

O RTPV

Pročitajte i

U Vojsku primljen 141 vojnik po ugovoru

Ministarstvo odbrane je nakon spovedenih intervjua i provjera, u Vojsku Crne Gore primilo 141 vojnika. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *