Naslovna / Vijesti / Hronika / Kolektiv OB Pljevlja: Draganina smrt nenadoknadiv gubitak u našem kolektivu

Kolektiv OB Pljevlja: Draganina smrt nenadoknadiv gubitak u našem kolektivu

Kolektiv Opšte bolnice u Pljevljima s nevjericom je primio vijest o smrti naše koleginice, medicinske sestre Dragane Loncović, koja je u 37-oj godini u KCCG preminula usljed posljedica koronavirusa.

Prva u redovima profesinalaca koji su svojim sugrađanima pružili pomoć tokom epidemije, naša Dragana je na ovom zadatku položila svoj život!

Nije samo profesionalnost krasila Draganu. Srdačan odnos prema pacijentu, vedra priroda i jasan stav da nema ništa preče od brige za zdravlje svojih sugrađana, bile su osobine po kojima se isticala i bila omiljena i među kolegama i među pacijentima.

Njena smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak u našem kolektivu, gdje je kao mlada medicinska sestra svoj radni vijek počela 2004. godine. Vrijedna i predana poslu, po završetku  Visoke medicinske škole u Beogradu,  Dragana je zaslužila mjesto glavne sestre na Internom odjeljenju, gdje je radila od 2012.do 2018.godine. Nastavak radnog angažmana, takođe provodi na Internom odjeljenju.

Kada je u martu počela epidemija koronavirusa, Dragana se prva, samoincijativno, prijavila da bude u trijažnom punktu za pacijente sa sumnjom na COVID19, svjesna rizika koji nosi takva odluka.

Rijetko hrabri , odvažni, a prije svega humani motivi vodili su Draganu da se uhvati u koštac i sa ovim izazovom, a s takvom predanošću provela je cijeli radni vijek.

Nama, njenim kolegama, ostaje neizreciva bol zbog njenog preranog odlaska, ali i obaveza da nastavimo da gajimo vrijednosti i profesionalne visine u radu,kakve zdravstveni radnici moraju da imaju, a Dragana je bila prva među jednakima koja je svojim primjerom pokazivala kako se s ponosom nosi titula zdravstvenog profesionalca, a prije svega humaniste i čovjeka.

KOLEKTIV OPŠTE BOLNICE PLJEVLJA

O RTPV

Pročitajte i

Akcija Taksi: Kontrolisano 768 vozila, kažnjena 193 vozača

U okviru planiranih mjera i aktivnosti u cilju unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *